Bitcoin veilen

Er is al één ETH geboden op digitaal ‘kunstwerk’ van Charlie Lee

Litecoin-maker Charlie Lee heeft gisteren zijn eigen non-fungible token gemaakt voor zijn eigen digitaal ‘kunstwerk’ (zijn eigen Twitter-profielfoto). Hij maakte deze NFT om aan te tonen dat zogenaamde kunstwerken op basis van non-fungible tokens geen waarde hebben, omdat het geen tijd en moeite kost om te maken. Hij tweette het volgende:

“In tegenstelling tot NFT’s is kunst in de echte wereld niet gratis om te maken. Het kost moeite en tijd om een ​​stuk te maken. Dit is in feite Proof-of-Work. Een beroemde kunstenaar als Picasso kan tijdens zijn leven slechts duizenden kunstwerken maken. Deze beperking zorgt voor schaarste, waardoor de waarde hoog blijft.

NFT’s daarentegen zorgen voor kunstmatige schaarste. Vanwege de bijna nulkosten om nog een NFT te creëren, zal de markt uiteindelijk worden overspoeld met NFT’s van artiesten die proberen deze rage te verzilveren. Het aanbod zal de vraag overweldigen en de prijzen zullen uiteindelijk crashen.”

Ondanks dat hij dit digitale kunstwerk gemaakt had om te bewijzen dat NFT’s maken gemakkelijk is en dat er geen echte waarde aan vast zit, is er toch een hoop interesse vanuit de crypto-community om het kunstwerk te bemachtigen.

Zo is duidelijk geworden dat verschillende mensen al geboden hebben op de NFT van Charlie Lee. Zo werd er gisteren al 1 ETH ($1.834) geboden door een bieder met de gebruikersnaam “khalo”. Bieden eindigt echter pas over drie dagen, wat betekent dat de NFT de komende dagen nog steeds waarde kan stijgen.

Lee voorzag al dat dit zou kunnen gebeuren, aangezien hij al het volgende tweette:

“Maar weet dat als dit winstgevend is, niets me ervan weerhoudt de markt te overspoelen met andere Chikun-tokens of zelfs een identiek Powered Chikun-token. Dus pas op koper!”

Hoewel Lee aarzelt om NFT’s te omarmen, bezit hij blijkbaar minstens twee andere soortgelijke tokens. Lee creëerde vorige maand ook een op Ethereum gebaseerd domein satoshilite.crypto en bezit zelf een digitaal schilderij met de titel “Arise Chikun”, aldus OpenSea-records.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN