Bitcoin koers

Bitcoin koers breekt $50.000 voor de eerste keer

De Bitcoin koers is voor de eerste keer ooit boven $50.000 gestegen en bereikte zelfs een prijs $50.700, voordat hij terugviel naar de huidige prijs van $49.100. Door deze stijging is de marktkapitalisatie van de munt ook bijna $1 biljoen, en staat op $912 miljard op het moment van schrijven, met ongeveer $80 miljard aan volume.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De nummer één cryptocurrency van dit moment is echter ‘slechts’ met 3,2% gestegen in de afgelopen 24 uur, en is de afgelopen dagen met een opwaartse bias aan stijgen. We lijken daardoor een opwaartse consoliderende wig te hebben gevormd op de rand van $50.000, die vermoedelijk wacht op een uitbraak.

Door de stijging van Bitcoin, zijn andere altcoins echter wat meer naar de achtergrond verdwenen. Dit is vaker zo wanneer Bitcoin besluit de spotlight te stelen. Zo heeft Ethereum (ETH) de koningsmunt niet helemaal bij kunnen houden en is 3,4% gedaald op het BTC-paar.

De reden van de stijging van de Bitcoin koers lijkt echter weer te maken te hebben met institutionele adoptie, aangezien MicroStrategy een nieuwe investering van minimaal $600 miljoen (oplopend tot $690 miljoen) heeft aangekondigd. Hierover volgt later echter meer in een apart artikel.

Michaël van de Poppe verwacht stijging

Als we wat handelaren erbij pakken die gereageerd hebben op de nieuwe beweging van BTC, dan is duidelijk te zien dat ze voornamelijk bullish zijn over de korte termijn toekomst van de munt. Zo gaf de bekende Nederlandse analist, Michael van de Poppe, het volgende aan op Twitter:

“Kritiek gebied doorbroken voor Bitcoin. Zolang $46.000-46.500 ondersteuning blijft, ga ik uit van de weg naar $53.000 en mogelijk $63.000. Verliezen we echter $46.000-46.500, dan mik ik op de volgende zone van $42.000.”

Scott Melker zegt dat dit pas het begin is

Een andere bekende analist, Scott Melker, had ook iets te zeggen op Twitter, echter gooide hij het over een andere boeg. Hij gaf namelijk het volgende aan:

“Technische analyse is een handig hulpmiddel. Prijsactie biedt waardevolle informatie aan handelaren. Dat gezegd hebbende, TA is niets vergeleken met gezond verstand. Alle tekenen leiden tot toekomstige prijsstijging voor BTC. We zijn net begonnen.”

Hij ging verder met:

“Bitcoin zal waarschijnlijk de grootste reserve en opslag van waarde blijken te zijn die óóit is gecreëerd. DeFi zal waarschijnlijk de toekomst van het bankwezen blijken te zijn en de beste kans om mensen zonder bank te helpen en om jezelf te verwijderen uit legacy-systemen. Beiden zijn de toekomst.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN