Laatste Crypto Nieuws

Uber gaat wellicht betalingen met Bitcoin mogelijk maken

De CEO van Uber, Dara Khosrowshahi, heeft aangegeven dat het bedrijf wellicht Bitcoin (BTC) -betalingen mogelijk gaat maken op het platform, mits daar voldoende vraag naar is vanuit klanten. Hij vertelde CNBC gisteren dat het bedrijf onderzoekt of het gunstig zou zijn voor het bedrijf om dit mogelijk te maken. Hij zei het volgende:

“Net zoals we allerlei soorten lokale valuta accepteren, gaan we cryptocurrency en/of Bitcoin bekijken in termen van valuta om transacties uit te voeren. Dat is goed voor de zaken, dat is goed voor onze rijders en onze eters.”

De CEO zei echter ook dat Uber niet in de voetsporen van Tesla zal treden door Bitcoin op zijn balans te zetten:

“Het was een gesprek dat plaatsvond en snel werd afgewezen. We gaan onze contanten veilig houden. We doen niet aan speculatie.”

Twitter overweegt ook de stap te maken

Eerder deze week is tevens het nieuws naar buiten gekomen dat de social media-gigant Twitter wel openstaat voor het idee om de koningsmunt op de balans aan te houden, voor het geval werknemers of verkopers vragen om in crypto betaald te worden. Hij gaf het volgende aan:

“We hebben van tevoren veel nagedacht over hoe we werknemers zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald, hoe we een leverancier zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald, en of we Bitcoin nodig hebben op onze balans mocht dat gebeuren.”

Hij voegde hier aan toe:

“Het is iets dat we blijven bestuderen en bekijken. We willen er in de loop van de tijd goed over nadenken, maar we hebben nog geen wijzigingen aangebracht.”

Betalingsverwerker Adyen gaat geen BTC accepteren

Volgens een ander rapport van CNBC is de Nederlandse fintech-gigant Adyen – die wordt gebruikt door Uber, evenals Facebook en Netflix – niet van plan om ondersteuning te bieden voor betalingen in cryptocurrency. De CEO van Adyen, Pieter van der Does, zei dat cryptocurrencies te vluchtig zijn en dat hun klanten er niet om vragen. Hij ging verder met:

“Bitcoin is meer een investeringsmiddel dan een betaalmethode.”

Hij voegde hier aan toe:

“We zijn geïnteresseerd in betalingsmethoden die worden gebruikt. Ik vraag me af of de enorme beweging in de waarde van Bitcoin het helpt als betaalmethode.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN