Ethereum Nieuws

Ethereum-futures zijn live gegaan op CME

De langverwachte Ethereum-futures worden vanaf vandaag verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en hebben al een kleine premium (een hogere prijs dan op de spotmarkten) ontwikkeld. Zo is te zien dat Ethereum (ETH) wordt verhandeld tegen $1.674 op CME’s februari-futurescontract, terwijl het op de wereldwijde beurzen momenteel voor $1.664 verkocht wordt.

Futures zijn een soort financiële contracten die een groot deel uitmaken van de wereldmarkt voor derivaten van biljoenen dollars. Ze stellen gebruikers in staat om te wedden op de toekomstige prijs van een actief door “long” te gaan wanneer ze denken dat de prijs zal stijgen of “short” wanneer ze denken dat deze in waarde zal dalen. Het ondertekenen van een futures-contract verplicht een handelaar om in de toekomst een actief tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen.

Dit is echter pas de tweede cryptocurrency waarvan futures gelanceerd zijn op CME. De andere is natuurlijk Bitcoin, die in december 2017 al werden gelanceerd.

Wall Street maakt zich dus al meer dan drie jaar bekend met cryptocurrencies, en daarom kan de toevoeging van Ether alleen maar helpen om de weg vrij te maken voor institutionele beleggers om het aan hun portefeuille toe te voegen.

Het besluit om Ethereum-futures te lanceren werd dan ook geleid door een groeiende vraag naar het actief. Zo gaf Tim McCourt, Group Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products bij CME, het volgende aan:

“Op basis van de toenemende vraag van klanten en robuuste groei in onze Bitcoin-futures- en optiemarkten, denken we dat de toevoeging van Ether-futures onze klanten een waardevol hulpmiddel zal bieden om deze groeiende cryptocurrency te verhandelen en af ​​te dekken.”

Door de vermelding op CME, een oude en vertrouwde beurs voor institutionele investeerders, zullen grote investeerders sneller geneigd zijn om het actief te kopen, wat de adoptie van de cryptocurrency weer ten goede zal komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN