Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op weg naar $600.000 volgens beleggingsexpert

De Bitcoin (BTC) koers heeft de smaak te pakken en is in een week tijd met meer dan $7.000 gestegen. De koers doorbrak gisteren het psychologische niveau van $40.000 en het is belangrijk dat BTC er in de nabije toekomst boven blijft. Echter lijkt dat vooralsnog niet te lukken en beweegt de koers op het moment van schrijven rond de $39.400.

Toch blijven analisten optimistisch en zien ze een rooskleurig toekomst tegemoet voor de Bitcoin koers. Zo zei senior commodity strateeg Mike McGlone, in een Bloomberg rapport, dat de Bitcoin koers de $50.000 zou kunnen bereiken. Echter is dit nog slechts een magere stijging vanaf het niveau waar we nu zitten. Een beleggingsexpert denkt zelfs dat we nog aanzienlijk verder kunnen stijgen.

Bitcoin koers op weg naar $600.000

De chief investment officer (CIO) van investeringsmaatschappij Guggenheim, Scott Minerd, doet namelijk nog een wildere voorspelling. Zo zei de beleggingsexpert in een recent interview met CNN dat de Bitcoin koers uiteindelijk de $600.000 kan bereiken. Deze voorspelling komt op basis van een 10 jarig bedrijfsonderzoek naar Bitcoin, die aantoont dat de koningsmunt waarschijnlijk deze koers kan bereiken.

Volgens Minerd zijn berekening zou de prijs tussen $400.000 en $600.000 liggen, als het aanbod van Bitcoin gelijk is aan dat van goud. Hij zei:

“Als je het aanbod van Bitcoin in verhouding ziet tot het aanbod van goud in de wereld, en wat de totale waarde van goud is, als Bitcoin naar dat soort cijfers zou gaan, zou je het hebben over $400.000 tot $600.000 per Bitcoin.”

Toch leek alles even onzeker nadat Bitcoin een nieuw hoogtepunt bereikte van meer dan $41.000 en vervolgens een aanzienlijke neerwaartse beweging inzette. De prijs daalde tot $30.000 en kwam er zelfs twee keer kortstondig onder. Dit zorgde voor lichte paniek onder crypto-investeerders, waarbij er afgevraagd werd of we in een nieuwe bearmarkt zaten of slechts een retracement naar $20.000 .

Minerd gaf aan dat de retracement waarschijnlijk te maken had met het feit dat de institutionele participatie nog niet sterk genoeg is om zo’n sterke Bitcoin rally te ondersteunen. Hij is van mening dat de deelname van instituties in de loop der tijd zal blijven groeien en de potentie van Bitcoin zal vergroten om zijn groei te ondersteunen naarmate het relevanter wordt in de wereldeconomie.

Minerd zei:

“Cryptocurrency is op het gebied van respectabiliteit gekomen en zal steeds belangrijker worden in de wereldeconomie.”

Volgens de CEO van CryptoQuant, Kim-Young Ju, kopen instituties en whales nog steeds Bitcoin blijven kopen ondanks een prijs van meer dan $30.000. Dit laat zien dat het vertrouwen in BTC groot is. Bovendien zei David Rosenberg, hoofdeconoom en strateeg bij Rosenberg Research, dat Bitcoin het marktaandeel van goud langzaamaan aan het veroveren is. Volgens Rosenberg verplaatsen investeerders geld vanuit goud naar BTC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN