Visa

VISA lanceert pilot om cryptofuncties bij banken te integreren

De grote betalingsgigant VISA test een nieuw systeem om banken in staat te stellen cryptofuncties naadloos te integreren in hun bestaande systeem. De banken kunnen, met behulp van de crypto-API’s van Visa, hun klanten een aantal cryptocurrency-services aanbieden, waaronder het kopen, verhandelen en bewaren van Bitcoin (BTC).

In verband met deze pilot kondigde VISA woensdag een samenwerking aan met First Boulevard, een digitaal geboren neobank die zich richt op het dienen van de zwarte gemeenschap. De bank zal de eerste zijn die de nieuwe reeks crypto-API’s van Visa test. De aankondiging luidde:

“Als onderdeel van het eerste pilotprogramma is VISA van plan om First Boulevard in staat te stellen verbinding te maken met de infrastructuur van VISA’s partner Anchorage, een federaal gecharterde digitale activabank, zodat hun klanten Bitcoin kunnen kopen en verkopen.”

Klanten van de bank kunnen “digitale activa kopen, bewaren en verhandelen” die door Anchorage worden gehouden. First Boulevard zal tevens een VISA-betaalpas lanceren.

VISA en cryptocurrencies

De ontwikkeling van de crypto API markeert de volgende fase van VISA’s strategie omtrent cryptocurrencies. De wereldwijde betalingsgigant legde uit dat het product “VISA-klanten zal helpen toegang te krijgen tot cryptofuncties en deze in hun productaanbod te integreren”. Daarnaast gaf het aan dat het, naar verwachting, later dit jaar officieel gelanceerd zal worden.

Jack Forestell, Chief Product Officer van Visa, merkte op:

“Met dit proefprogramma willen we de waarde van VISA uitbreiden naar onze klanten van nieuwe banken en financiële instellingen door een gemakkelijke brug te bieden naar crypto-activa en blockchain-netwerken.”

Hij ging verder met:

“We wilden VISA de brug maken tussen digitale valuta en ons wereldwijde netwerk van 70 miljoen verkopers en vandaag zijn we het leidende netwerk voor crypto-portefeuilles, met 35 crypto-platforms die ervoor kiezen om met VISA samen te werken.”

Eerder deze week werd al duidelijk dat VISA een grote voorstander van cryptocurrencies is. Zo sprak de CEO van het bedrijf, Alfred Kelly, al over de groeiende interesse in digitale activa. Hij schetste hiermee de vooruitzichten van het bedrijf en deelde het plan om deel te nemen aan de groeiende trend.

Kelly onthulde tevens de plannen van het bedrijf in de crypto-markt. Hij zei dat de betalingsgigant van plan is om VISA gebruikers cryptocurrencies te laten kopen en verkopen.

“Onze strategie hier is om te werken met wallets en exchanges om gebruikers in staat te stellen deze valuta’s te kopen met hun VISA-inloggegevens of om uit te betalen op onze VISA-inloggegevens om een ​​fiataankoop te doen bij een van de 70 miljoen verkopers waar VISA wereldwijd wordt geaccepteerd.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN