Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: De meest waarschijnlijke scenario’s voor de Bitcoin koers

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt al een periode lang in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Na maanden achter elkaar fors te zijn gestegen lijkt de koers nu enigszins af te koelen. En dat betekent dat er veel ruimte komt voor altcoins. Overal in de markt zien we een hele hoop groen bij de altcoins. Maar de vraag is: Voor hoe lang? Om daar een beter beeld van te krijgen gaan we vandaag weer naar de Bitcoin koers kijken.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers die daling van zo’n 32% alweer grotendeels heeft rechtgetrokken. Voorlopig zijn er geen enkele signalen dat we een veel diepere correctie gaan zien. Voor nu lijkt het erop dat er twee scenario’s het meest aannemelijk zijn. Scenario 1 is dat we een tijd lang gaan consolideren of rangen (zou enorm bullish zijn voor de altcoins) en scenario 2 is dat we continuation omhoog gaan zien en dus de rally gaan voortzetten richting $53.000, $59.000 en wellicht zelfs $74.000.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

We gaan het niet moeilijker maken dan het is. Voor de bulls is er één prijsgebied die we in de gaten moeten houden en dat is de $39.160. Als de Bitcoin koers daar een dagelijkse candleclose boven krijgt zijn wij er behoorlijk van overtuigd dat we een nieuwe all-time high gaan neerzetten. Doen we dat niet en wijzen we die high op $39.160 kan het zijn dat we een tijdelijke pullback gaan zien en wellicht langer gaan rangen/consolideren. Nogmaals, dit zou het beste scenario zijn voor altcoins.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we nog een stukje verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek is te zien hoe we prachtig aan het rangen zijn. We hebben zojuist de liquiditeit opgehaald aan de bovenkant en de kans bestaat nu dat we een kleine pullback gaan zien. De kans is groot dat we dan een beweging gaan zien richting $34.300-$33.800, om daar een higher low neer te zetten. Als we de $37.879 weten terug te claimen op de 4-uur-grafiek is de kans zeer groot dat we $40.000 en wellicht veel hoger op gaan zoeken. Beide scenario’s zijn uitgetekend op de chart.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de bulls hebben wederom weinig te vrezen. Het ziet er voor zowel Bitcoin als altcoins uitstekend uit. Bearish scenario’s kunnen voorlopig in ieder geval nog van tafel. Enjoy the ride!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN