XRP koers

Ripple geeft in een juridisch document reactie op aanklacht van SEC

Ripple (XRP) heeft een officiële reactie gegeven op de SEC rechtszaak die momenteel tegen het bedrijf loopt. In de aanklacht werd beweerd dat het bedrijf meer dan $1,3 miljard heeft opgehaald aan ongeregistreerde effecten in de vorm van de eigen cryptocurrency van het bedrijf genaamd XRP.

Ripple verstuurde onlangs een juridisch document naar aanleiding van de aantijgingen in de klacht van de SEC. Het bedrijf ziet dit als een kans voor het rechtzetten van de feiten.

Eerder dit jaar beantwoordde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, nog vijf van de meest gestelde vragen over de rechtszaak vanuit Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. Hij hoopte de investeerders hiermee wat meer duidelijkheid te geven over de lopende rechtszaak.

Ripple weerlegt SEC-claims dat XRP een investeringscontract is

In het juridisch document legt Ripple uit waarom het geen “investeringscontract” is. Het bedrijf zegt hierop het volgende:

  1. XRP is een virtuele valuta en valt dus buiten de jurisdictie van de SEC.
  2. Ripple is nooit een contract aangegaan voor een investering met houders van XRP. 
  3. Ripple heeft nooit een ICO gehad, nooit toekomstige tokens aangeboden om geld in te zamelen en heeft geen relatie met de overgrote meerderheid van XRP-houders.
  4. Het aanhouden van XRP betekent niet dat een persoon een deel van de inkomsten of winst van Ripple ontvangt.
  5. De XRP-verkoop van Ripple bedroeg veel minder dan 1% van de enorme XRP-markt die de afgelopen 8 jaar is gegroeid. 
  6. De XRP Ledger, waarop XRP daadwerkelijk beweegt, is volledig gedecentraliseerd. De SEC negeert de economische realiteit van een XRP-transactie. 
  7. De XRP-holdings van Ripple creëren net zo min een investeringscontract als de DeBeers-holdings diamanten in effecten omzetten.

Ripple hoopt de zaak snel te kunnen afronden, omdat het bedrijf sinds de aanklacht van de SEC bijna de helft van zijn marktwaarde heeft verloren. Hierdoor hebben XRP investeerders, de mensen die de SEC beweert te beschermen, aanzienlijke bedragen verloren.

De feiten worden verdraaid

Ripple voelt zich enorm benadeeld en zegt dat er principieel geen onderscheid is tussen de huidige functie van XRP en die van Bitcoin of Ethereum. Het bedrijf begrijpt ook niet waarom de SEC verklaart dat BTC en ETH geen effecten zijn. Volgens de aankondiging van Ripple beweerde de SEC dat ETH wellicht als een effect is “geboren”, maar uiteindelijke evolueerde naar iets dat geen effect is. Echter keeg Ethereum na verloop van tijd de status van een activaklasse. XRP zou heel goed in diezelfde categorie kunnen passen.

Volgens Ripple is XRP een stuk milieuvriendelijker dan BTC en ETH, aangezien het het proces van minen wordt vermijdt. 

“De energie die nodig is om BTC-transacties te minen en te valideren, laat een enorme ecologische voetafdruk achter, vergeleken met de bescheiden hoeveelheid energie die wordt verbruikt door XRP-transacties”, zegt Ripple.

Het bedrijf voegde er nog het volgende aan toe:

“De klacht die door de SEC is ingediend, staat vol met kersverse citaten die uit hun verband zijn gehaald, en trekt conclusies die niet worden ondersteund door zowel de feiten als de wet. Door onze reactie beginnen we het record te verduidelijken. Hoewel we in dit formaat niet op alle details kunnen ingaan (dat zal gebeuren naarmate de zaak vordert), zult u zien dat we veel van de aantijgingen van de SEC hebben ontkend. Na verloop van tijd zul je zien waarom.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN