Bitcoin koers

JPMorgan: Bitcoin is eerder een risico activa dan een veilige activa

Volgens strategen van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co. is het passender om Bitcoin (BTC) te karakteriseren als een “risico activa” dan als een “veilige activa”. Dit komt door hoe Bitcoin zich het afgelopen jaar heeft gedragen ten opzichte van eigen vermogen, zeiden JPMorgan-strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou in een verklaring die op vrijdag gepubliceerd werd.

Sinds maart 2020 is de correlatie tussen Bitcoin en S&P 500 toegenomen. De correlatie tussen goud en S&P 500 was ook overwegend positief. Daarom “zouden zowel Bitcoin als goud meer als ‘risico’ dan als ‘veilige’ activa kunnen worden gekarakteriseerd”, aldus de strategen, die geloven dat investeerders deze activa prefereren omdat het “alternatieve” opties zijn in plaats van veilige of “hedge” activa.

Terwijl Bitcoin getuige is van institutionele en retailvraag, ziet een prijsherstel naar $40.000 er in de nabije toekomst moeilijk uit, aldus de strategen. Dit komt doordat het tempo van de stromen naar de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) “een hoogtepunt lijkt te hebben bereikt” op basis van voortschrijdende gemiddelden van vier weken. Ze zeiden het volgende:

“Op dit moment is de institutionele stroomimpuls achter de Grayscale Bitcoin Trust niet sterk genoeg voor Bitcoin om boven de $40.000 uit te breken, aangezien het 4-weekse tempo van de stroom naar GBTC een hoogtepunt lijkt te hebben bereikt. Het risico is dus dat momentumtraders zullen doorgaan met het afwikkelen van Bitcoin-futures-posities.”

Eerder deze maand zeiden de strategen dat de Bitcoin koers op de lange termijn boven de $146.000 zou kunnen uitkomen, op voorwaarde dat de volatiliteit van Bitcoin convergeert naar die van goud. Terugkomend op dat punt, zeiden de strategen dat het proces waarschijnlijk een meerjarig proces is en afhangt van het feit dat Bitcoin-eigendom de komende jaren meer institutioneel en minder retail wordt. Ze voegde hier het volgende nog aan toe:

“Al met al, terwijl Bitcoin momenteel wordt verhandeld binnen onze range van de reële waarde van tussen $11k en $35k (bij de huidige niveaus van Bitcoin-volatiliteit) zijn, de schijnbare piek van het stroomtempo naar de Grayscale Bitcoin Trust en een mechanisch verval van ons momentumsignaal tot eind maart, beide implicaties dat de balans van de risico’s op korte termijn nog steeds naar beneden zijn gericht.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN