Bitcoin koers

MicroStrategy kocht $10 miljoen aan Bitcoin tijdens de dip

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf Microstrategy, met een marktkapitalisatie van meer dan $5 miljard, heeft tijdens de recente dip meer Bitcoin (BTC) gekocht. Het bedrijf kondigde aan dat het 314 BTC gekocht heeft, ter waarde van $10 miljoen, waardoor het bedrijf nu 70.784 Bitcoin in zijn schatkist heeft. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, tweette het volgende:

“Microstrategy heeft ongeveer 314 Bitcoin gekocht voor $10 miljoen in contanten, in overeenstemming met het Treasury Reserve Policy, tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $31.808 per Bitcoin. We hebben nu ongeveer 70.784 Bitcoins.”

Saylor is één van de meest optimistische voorstanders van Bitcoin in de institutionele ruimte. Hij gaf vorige week nog aan dat “duidelijke regelgeving de acceptatie van Bitcoin door bedrijven en institutionele beleggers zal versnellen”. Hij onthulde vorig jaar oktober tevens dat hij persoonlijk 17.732 BTC bezit, ter waarde van ongeveer $567 miljoen op het moment van schrijven.

MicroStrategy begon in augustus vorig jaar met het inkopen van BTC, toen het van Bitcoin de primaire reserve van het bedrijf maakte. In december kocht het bedrijf 29.646 Bitcoins voor $650 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $21.925 per Bitcoin. De agressieve aankoopstrategie van BTC heeft er echter wel toe geleid dat een analist van Citigroup investeerders aanbeveelde om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Hij zei in een onderzoek dat de recente Bitcoin-euforie van het bedrijf mogelijk een te groot risico is. Dit heeft het bedrijf er echter niet van weerhouden om te blijven investeren in de nummer één cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN