Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont zwakte

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt voor het eerst in deze rally serieuze zwakte te tonen. Het is belangrijk om de dagelijkse candleclose af te wachten voordat er echte conclusies getrokken kunnen worden, maar het ziet er in ieder geval niet heel lekker uit. Ondanks dat is er ook een positiever scenario mogelijk. In de Bitcoin analyse van vandaag gaan we dieper in op de mogelijke scenario’s.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Mensen vergeten vaak om uit te zoomen en staren zich blind op een 15min grafiek. Terwijl, als je uit gaat zoomen, het allemaal best wel meevalt. We hebben een serieuze rally gehad en lijken nu een stapje terug te doen. De Bitcoin koers lijkt voor nu het -2.618 fibonacci extensielevel af te wijzen. Vanuit wekelijks perspectief is het enige serieuze prijspunt voor een terugtest de $20.000.

Weekgrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is duidelijk te zien dat de Bitcoin koers een aardig bearish candle aan het vormen is. Zo lang deze candle nog niet gesloten is is het nog wat vroeg om erover te oordelen, maar goed ziet het er vooralsnog niet uit. Ik zie de huidige dagelijkse candleclose graag minimaal boven $33.000 en het liefst boven $34.051 sluiten om het korte termijn bullish momentum vast te kunnen houden. Mochten we dat niet doen zijn de omcirkelde consolidatieperiodes de volgende prijspunten die interessant zijn voor een eventuele longpositie. Deze bevinden zich rond $26.500, $23.800 en $20.000.

Daggrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we iets verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat de Bitcoin koers aan de onderkant een aantal interessante lows heeft waar nog geen liquiditeit is opgehaald. Mochten we de stoplosses onder die lows ($30.428 en $29.862) eruit gaan tikken en vervolgens een sterke bounce zien met sterk koopvolume kan dat een sterke indicatie zijn dat dat voorlopig de dump was en dat we weer tijdelijk omhoog kunnen gaan kijken. Grote kans dat we dan op z’n minst de $34.000 gaan testen. Krijgen we geen bounce zodra we de lows opzoeken is de kans groot dat we een heel stuk dieper gaan corrigeren. Dan gaan we hoogstwaarschijnlijk ook naar de prijspunten die bij de daggrafiek zijn beschreven.

4-uur-grafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er momenteel niet heel best uit. Vanuit macro perspectief zijn we nog altijd enorm bullish. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat we in één rechte lijn omhoog blijven bewegen. Ook in een bullmarkt komen er correcties voor. De dagelijkse candleclose kan vannacht belangrijk gaan worden voor het vervolg van de komende dagen en weken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN