Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Tesla zijn de grootste zeepbellen, volgens onderzoek Deutsche Bank

Meer dan de helft van de marktprofessionals die in het laatste beleggersonderzoek van Deutsche Bank zijn ondervraagd, denkt dat Bitcoin (BTC) en tech-aandelen, voornamelijk die van de elektrische autofabrikant Tesla, bovenaan de lijst van zeepbellen op de financiële markten staan.

Het onderzoek, uitgevoerd tussen 13 en 15 januari, gaf aan dat 89% van de 627 ondervraagde marktprofessionals denkt dat bepaalde financiële markten momenteel in een zeepbel verkeren, zo meldde CNBC op dinsdag.

Van alle respondenten was 56% van mening dat de Bitcoin koers de komende 12 maanden waarschijnlijk de helft zal gaan dalen. Een nog grotere groep 62% dacht dat de aandelen van Tesla dezelfde daling zouden gaan zien.

Bron: Onderzoek Deutsche Bank

De Deutsche Bank zei het volgende hierover:

“Wanneer specifiek gevraagd wordt naar het lot van 12 maanden van Bitcoin en Tesla – een aandeel dat symbool staat voor een potentiële technologiezeepbel – denkt een meerderheid van de lezers dat ze eerder zullen halveren dan verdubbelen, met Tesla die nog kwetsbaarder wordt geacht door de lezers.”

Ongeveer een kwart van de respondenten was echter van mening dat de Bitcoin koers volgend jaar rond dezelfde tijd in waarde verdubbeld zou kunnen zijn, wat betekent dat het prijskaartje rond de $70.000 zou liggen.

En hoewel beleggers misschien denken dat Bitcoin, Tesla en andere Amerikaanse tech-aandelen zich in zeepbellen bevinden, is het niet precies duidelijk wat die bubbels zou kunnen “doen knappen”.

Dit omdat de monetaire situaties die deze zeepbellen ondersteunen, waarschijnlijk zullen blijven bestaan, waarbij 71% van de respondenten tegen Deutsche Bank zegt dat ze niet geloven dat de Federal Reserve het beleid voor het einde van 2021 zal verkrappen, wat weer een mogelijke katalysator kan zijn voor verdere groei in de fintech-sector.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN