Ethereum koers

3 redenen voor de nieuwe all-time high van Ethereum

De Ethereum koers is de afgelopen 24 uur flink gestegen. De munt wist vandaag zelfs een nieuwe all-time high te bereiken, na een hectische dag waarin het meer dan 13% gestegen is. Door deze flinke stijging wist het ongeveer $200 aan zijn prijs toe te voegen en bereikte het een all-time high van meer dan $1428. Op het moment van schrijven is de koers wel weer iets teruggetrokken naar een prijs van $1417.

Vanwaar deze stijging?

Het is duidelijk dat de interesse vanuit China in Ethereum de afgelopen tijd flink is toegenomen. Er gaan namelijk geruchten dat Antminer kennelijk van plan is om een nieuwe Ethereum asic miner te lanceren, ondanks dat deze misschien slechts een korte tijd gebruikt kunnen worden voordat de het netwerk overgaat naar Proof of Stake. De winsten zijn namelijk, naar verluidt, zelfs op korte termijn zeer hoog. Dit maakt Ethereum nu een ‘hot topic’ in China.

Een andere reden zou DeFi kunnen zijn. Dit was de laatste tijd ook een ‘hot topic’ en vloog naar nieuwe hoogtepunten, met talloze DeFi-tokens die hun hoogste punt ooit overtroffen. Deze hernieuwde interesse in de ontluikende markt heeft eerder al gezorgd voor een flinke stijging van Ethereum, aangezien het één van de belangrijkste manieren is om de ruimte te betreden en uit te stappen.

Er zijn ook andere factoren, waaronder voortdurende technologische ontwikkelingen die de nieuwe aanvoer van Ethereum zullen verlagen, evenals de opkomende oplossing voor de hoge transactiekosten, genaamd EIP 1559. Er werd onlangs namelijk bekendgemaakt dat de langverwachte oplossing bijna klaar voor lancering is, wat enorm goed nieuws zou zijn voor de aantrekkingskracht van het netwerk.

EIP-1559 zal namelijk de vergoedingsmarkt veranderen door algoritmisch de vergoeding vast te stellen door middel van targeting of door een capaciteitsgebruik van 50% te berekenen. De capaciteit van Ethereum zal daarom technisch verdubbelen tot maximaal 25 miljoen gaseenheden per blok, wat zich vertaalt naar ongeveer 2 MB per tien minuten.

Daarnaast hebben wij eerder vandaag een analyse geplaatst over de korte termijn toekomst van de Ethereum koers. Mocht je deze gemist hebben, dan kan je hier klikken om hem terug te lezen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN