Litecoin Nieuws

Litecoin koers kan binnenkort flink gaan dalen

Er wordt de laatste tijd vaak gekeken naar de Bitcoin & Ethereum koers, echter is de voormalig nummer 3 cryptocurrency (LTC) ook met een flinke stijging bezig. Hierdoor hebben we besloten om weer een analyse erbij te pakken van een bekende analist. LET OP! Dit is géén financieel advies!

Na fikse daling van de crypto-markt, die de Litecoin koers ook met zich meetrok, lijkt het scherpe neerwaartse traject tot nu toe te zijn vertraagd. De prijsactie van de cryptocurrency heeft echter een hoge volatiliteit, hoewel de cryptocurrency eerder als relatief stabiel werd bestempeld.

Litecoin begon positief en bereikte aan het begin van de dag het hoogste punt in 24 uur op $147; het zakte echter snel omlaag naar het laagste punt in 24 uur van $136. Op het moment van schrijven is de koers echter weer flink gestegen en staat op $152, wat een stijging van ruim 9% is in de afgelopen 24 uur. De grote vraag is echter wat we verder kunnen verwachten van de Litecoin koers?

Jaguar Chaman verwacht eerst een grote pullback

In zijn Litecoin-prijsvoorspelling suggereert Jaguar Chaman een daling voor de cryptocurrency. Volgens de analist wijst de huidige technische analyse op grote terugtrekkingen. Hij gaf echter wel aan dat de prijsvoorspelling van Litecoin op de lange termijn optimistisch is. De analist heeft verschillende trendlijnen voor Litecoin geïdentificeerd in de grafieken.

Bron: TradingView

Volgens de Litecoin-prijsvoorspelling van Chaman zal de Litecoin koers, als het uit de huidige rode trendlijn naar beneden breekt, sterk gaan corrigeren, aangezien de cryptocurrency alleen zal stabiliseren op de gestippelde gele stijgende trendlijn, die heeft gediend als een sterke ondersteuning voor Litecoin.

In dat scenario kan de Litecoin koers zo hard dalen dat het richting de $50 kan gaan, en worst case scenario zelfs richting $22, waar de ‘levensondersteuning’ van de cryptocurrency ligt. De Moving Average Convergence / Divergence (MACD) heeft ook een neerwaartse trend naar de nul-as genomen, terwijl de Relative Strength Index (RSI) ook naar beneden lijkt te bewegen.

Fundamentele veranderingen kunnen echter positief zijn voor LTC

Hoewel de munt er in de grafieken wellicht slecht uit ziet, kunnen de aankomende fundamentele veranderingen van de munt hier wellicht een stokje voor steken. Zo heeft Litecoin volledige privacy van transacties aangekondigd aan zijn gebruikers door het MimbleWimble-protocol te implementeren.

Dit zal ervoor zorgen dat anonieme transacties mogelijk gaan worden op het Litecoin-netwerk, echter maakt het van LTC geen volledige privacy-munt, aangezien het een optie wordt. David Schwartz, bestuurslid bij de Litecoin Foundation, legde uit dat Litecoin geen echte privacymunt zal zijn, maar een “ruilmiddel met een extra opt-in privacylaag om een ​​betere fungibiliteit te bieden”.

Daarnaast werd onlangs aangekondigd dat het netwerk in het tweede kwartaal van dit jaar smart contracts zal kunnen ondersteunen dankzij een geplande integratie met Flare Networks. Het team van Flare Networks zei het volgende in een officiële verklaring:

“Flare zal Litecoin integreren voorafgaand aan de lancering van het Flare-netwerk in Q2. Hierdoor kan LTC betrouwbaar worden gebruikt op Flare met smart contracts in Ethereum-stijl en dit heeft LTC meer interoperabiliteit en composability.”

Deze twee ontwikkelingen kunnen hernieuwde interesse in LTC teweeg brengen, waardoor het technische aspect minder belangrijk wordt. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat het toevoegen van een privacylaag ook negatieve consequenties met zich mee kan brengen, aangezien verschillende beurzen, zoals Bittrex, al besloten hebben om privacymunten van hun platform te verwijderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN