Polkadot nieuws

Polkadot heeft kortstondig XRP ingehaald op de ranglijst

Het is duidelijk dat het vrij nieuwe crypto-project Polkadot (DOT) de afgelopen tijd flink aan de weg aan timmeren geweest is. Zo plaatsten wij afgelopen week nog een artikel over het feit dat de koers de $12 doorbroken had. Daarnaast gaf de bekende Nederlandse crypto-analist CryptoMichaël, met meer dan 100.000 volgers op Twitter, nog aan dat hij verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de munt richting de $20 zal gaan stijgen.

Het mag dus duidelijk zijn dat Polkadot momenteel de wind in de rug heeft. De munt heeft zelfs vandaag kortstondig de nummer vier positie op basis van marktkapitalisatie veroverd, en wist de bekende cryptocurrency XRP van zijn plek te stoten. Het is echter wel zo dat de munten op het moment van schrijven weer van plaatsen gewisseld zijn.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een Layer-1, proof-of-stake blockchain-netwerk en wordt gezien als een uitdager voor Ethereum (ETH). Het protocol is gemaakt door Ethereum mede-oprichter Gavin Wood en ging in mei vorig jaar live. Polkadot claimt de schaalbaarheid en interoperabiliteitsproblemen van Ethereum op te lossen.

Het netwerk is het populairste alternatief voor Ethereum geworden voor investeringsdoeleinden voor gedecentraliseerde finance (DeFi), zoals John Dantoni van The Block Research gisteren schreef. Van september tot november 2020 bouwde ongeveer 19% van de DeFi-projecten die durfkapitaal ontvingen, op Polkadot.

Dantoni bracht ook het ecosysteem van Polkadot in kaart en ontdekte dat momenteel in totaal 127 projecten in 16 zestien verschillende branches op het netwerk bouwen.

XRP zit ondertussen in de problemen

Ondertussen staat XRP onder druk sinds zijn uitgever Ripple een juridische strijd voert met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder heeft beweerd dat Ripple en twee van haar leidinggevenden – CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen – zich bezighouden met de verkoop van niet-geregistreerde effecten. De prijs van XRP is met ongeveer 35% gedaald sinds de rechtszaak en heeft zijn marktkapitalisatie beïnvloed. XRP handelt momenteel tegen ongeveer $0,29 per token.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN