Darknet DarkMarket

Grootste darknet-marktplaats is opgedoekt door Duitse politie

De populaire darknet-marktplaats DarkMarket, die naar schatting een half miljoen gebruikers had, werd afgelopen weekend tijdens een inval vanuit de Duitse politie gesloten.

Aankondigingen van aanklagers in de steden Koblenz en Oldenburg gaven aan dat de exploitant van de marktplaats ergens bij de grens tussen Duitsland en Denemarken zijn hoofdkantoor had. De server van de marktplaats werd tevens gisteren officieel uitgeschakeld, waardoor de website niet meer beschikbaar is. Het nieuwsplatform Barron’s gaf het volgende aan:

“De politie in de noordelijke stad Oldenburg ‘was in staat om de vermeende exploitant van’ s werelds grootste illegale marktplaats op het darknet, de DarkMarket, afgelopen weekend te arresteren.”

De illegale marktplaats voor drugs, simkaarten, gestolen en valse creditcardgegevens, vals geld en meer is naar verluidt het afgelopen jaar steeds populairder geworden, omdat veel dealers hun activiteiten online moesten uitvoeren vanwege de COVID-19-pandemie.

DarkMarket maakte het mogelijk voor zijn gebruikers om alles te kopen, door middel van slechts een paar klikken, van één van de meer dan 2.400 verkopers op de markt door te betalen met Bitcoin (BTC) en/of Monero (XMR). Volgens aanklagers waren er in totaal 4.650 BTC en 12.800 XMR betrokken bij meer dan 320.000 transacties die door de marktplaatst werden gefaciliteerd.

Hoewel velen denken dat BTC anoniem is, is dit niet het geval. De blockchain van de nummer één cryptocurrency is namelijk heel erg transparant en de transacties worden voor eeuwig bewaard. Het is echter wel zo dat de identiteit achter het desbetreffende wallet adres vaak niet bekend is, waardoor het nog steeds lastig is voor de autoriteiten om de exacte koper of verkoper te identificeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN