Trump supporters

Tron’s streamingplatform DLive werd gebruikt om de aanval op het Amerikaanse Capitool te live streamen

Videostreamingplatform DLive, eigendom van blockchain-platform Tron, is beschuldigd door het Southern Poverty Law Center (SPLC), een juridische organisatie zonder winstoogmerk, van het toestaan dat “blanke supremacisten en neofascisten” het platform hebben kunnen gebruiken om de dodelijke rel op het Amerikaanse Capitool te live streamen. Dit volgens een officiele blogpost van de organisatie.

Woensdag was er een ongekende inbreuk in het gebouw van het Amerikaanse Capitool toen pro-Trump relschoppers het gebouw bestormden. Bij de gebeurtenis zijn vijf mensen omgekomen, waaronder een Capitol-politieagent, en daarnaast zijn er veel gewonden gevallen.

SPLC zei dat het vijf DLive-accounts had geïdentificeerd die de protesten live streamden: “Baked Alaska”, “Gloomtube”, “Murder the Media”, “Loulz” en “Woozuh.” Baked Alaska slaagde erin het Capitool te doorbreken, aldus de post.

De non-profitorganisatie schat dat sinds de oprichting van DLive het mogelijk heeft gemaakt honderdduizenden dollars naar dergelijke extremisten te sturen door middel van schenkingen van cryptocurrencies, via een in de site ingebouwde optie.

Het platform plukt ook vruchten van de financiering van de extremisten. DLive pakt namelijk 25% van elke donatie, waarbij 20% naar het platform zelf gaat en 5% wordt herverdeeld naar andere DLive-gebruikers via het staking-systeem, zei SPLC.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

DLive zei in een bericht, kort nadat dit artikel gepubliceerd was, het volgende:

“Hoewel we sterk pleiten voor de empowerment van onze makers van inhoud, hebben we ook een zero-tolerance ten aanzien van elke vorm van geweld en illegale activiteiten.”

Sinds donderdag zei het platform dat het drie accounts heeft opgeschort, vijf kanalen offline heeft gehaald, twee accounts van livestreaming heeft verbannen en meer dan 100 eerdere uitzendingen permanent heeft verwijderd. Daarnaast onderneemt het ook actie tegen streamers die betrokken zijn bij de rellen:

“Het DLive-team onderneemt actief maatregelen met betrekking tot streamers die deel uitmaken van of deelnemers zijn aan het incident in het Capitol Building in Washington DC op 6 januari, inclusief maar niet beperkt tot accountopschorting, verwijdering van eerdere uitzendingen, bevriezing van hun inkomsten en mogelijkheid om uit te betalen. De schenking en betaalde abonnementen zullen worden teruggestort op de rekeningen waarvan ze afkomstig zijn.”

DLive zei ook dat het nu werkt aan het toevoegen van nieuwe rapportagefuncties om te voorkomen dat kanalen de gestelde richtlijnen schenden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN