Bitcoin Nieuws

Bitcoin wordt steeds populairder op Twitter en Google

Naast het feit dat de Bitcoin koers meerdere keren recordhoogtes bereikt heeft, is het ook zo dat de populariteit van de koningsmunt flink aan het stijgen is. Zo is uit Twitter-analysegegevens duidelijk geworden dat de interesse op social media in de digitale valuta ook nieuwe records bereikt heeft.

In een tweet zaterdagavond liet de officiële handle van The TIE, een cryptocurrency-gegevensbedrijf, zien dat het aantal unieke Twitter-accounts die getweet hebben over Bitcoin een nieuw record bereikt heeft, waardoor het vorige record van 64.000, dat gezien werd tijdens de piek van de vorige bull run in 2017, overschreden werd:

Joshua Frank, CEO van The TIE, gaf het bekende crypto-nieuwsplatform Cointelegraph wat aanvullende informatie waaruit bleek dat de interesse alleen maar blijft groeien en dat deze niet beperkt is tot Bitcoin.

Volgens Frank heeft het totale tweetvolume het hoogste punt van december 2017 van 135.000 overschreden tot 140.000, en het totale aantal crypto-tweets is bereikte ook een nieuw hoogtepunt van bijna een kwart miljoen in een periode van 24 uur.

Het grotere volume is echter niet beperkt tot Twitter. Zo is tevens duidelijk geworden dat het zoekvolume op Google naar ‘Bitcoin’ en ‘how to buy Bitcoin’ ook flink gestegen is:

Bron: Google Trends

Daarnaast is te zien dat de interesse op Google naar Ethereum ook flink aan het toenemen is, wat natuurlijk logisch is omdat het de nummer twee cryptocurrency van dit moment is en, volgens velen, ook veel potentie heeft.

Bron: Google Trends

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook, YouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN