Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers bereikt een nieuw record in 2021, wat is de volgende stap?

De Bitcoin (BTC) koers heeft een nieuw record van $29.600 in 2021 bereikt en is alleen al in de afgelopen 3 weken met meer dan 50% gestegen. Het afgelopen jaar is in veel opzichten een krankzinnig jaar geweest voor BTC. 2021 kan een mooi jaar voor Bitcoin worden, aangezien analisten suggereren dat de Bitcoin koers dit jaar een verdere opwaartse beweging richting de $40.000 kan maken.

Op het moment van schrijven beweegt Bitcoin rond de $29.480.

Analist: we zitten vooralsnog in een uptrend

We spraken met Daan van Beneluxcrypto over zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei het volgende:

“Zoals overduidelijk te zien is zitten we nog steeds in een sterke uptrend. De parallel channel die we al een tijdje in de gaten houden is nog steeds valide en we zien dat we er nu boven zijn uitgebroken en dat de bovenste lijn van de channel dient als support. Daarnaast zien we dat er ook een andere trend heeft gevormd, één die wat stijler is. “

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Als we naar de highs kijken kan dit een rising wedge zijn (een bearish patroon). De indicatoren bewegen neutraal op de lagere timeframes. Voor nu verwachten wij dat we onder deze rising wedge vallen, terug de channel in. De fib 2.618 support is daarbij essentieel.”

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Analist: Bitcoin koers op weg naar $20.000

Toch denkt een crypto-analist, met meer dan 40k volgers op Twitter, anders over de huidige situatie. Hij gaf aan dat de Bitcoin koers eerst een neerwaartse beweging zal maken, aangezien de Bitcoin rally’s steeds zwakker en korter worden nu we $30.000 naderen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“De tijd en afstand van elke Bitcoin beweging wordt kleiner. Minder consolidatie en minder opwaartse beweging. Markten kunnen als een slinger zijn en dit keer zal het de andere kant op slingeren. Theorie blijft ongewijzigd. We zullen richting de $20.000 bewegen.”

Bitcoin koers

Aantal actieve BTC adressen stijgt

Het on-chain analysebedrijf Santiment gaf onlangs aan dat het toenemende aantal actieve Bitcoin adressen hebben bijgedragen aan de meest recente koersstijging. Santiment plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Toen de #Bitcoin-markten in 2021 voor het eerst opengingen, zijn de prijzen naar $29.460 gestegen, aangezien $BTC weer een #AllTimeHigh heeft gemaakt. Actieve adressen nemen de laatste uren toe om deze push te ondersteunen.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN