Bitcoin koers

Bitcoin was voor een moment groter dan Berkshire Hathaway

Het is geen geheim dat Bitcoin (BTC) steeds populairder aan het worden is. De marktkapitalisatie heeft onlangs al de wereldwijde betalingsorganisatie VISA ingehaald en het is sindsdien blijven stijgen op de ranglijst. Het is zelfs zo dat de marktkapitalisatie van de nummer één cryptocurrency zo hard gestegen was dat het de Amerikaans conglomeraat Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A, NYSE: BRK.B), geleid door de legendarische investeerder Warren Buffet, ingehaald had.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de marktkapitalisatie alweer wat gedaald is, waardoor het weer van plaatsen geruild heeft met het bedrijf.

Dit feit is erg ironisch, aangezien Buffet in het verleden BTC nog bekritiseerd heeft en het “rattengif in het kwadraat” genoemd heeft. Het “Orakel van Omaha” zei dat BTC geen productief bezit is zoals land of bedrijfsaandelen, en geen intrinsieke waarde heeft. Hij zei:

“In termen van cryptocurrencies kan ik over het algemeen met bijna zekerheid zeggen dat ze tot een slecht einde zullen komen. Als ik voor elk van de cryptocurrencies een put-optie van vijf jaar zou kunnen kopen, zou ik dat graag doen.”

Charlie Munger, de vice-voorzitter van Berkshire en een langdurige medewerker van Buffett, vergeleek investeren in cryptoassets met “dementie” en voegde eraan toe: “iemand anders handelt in drollen en jij besluit dat je niet buitengesloten kunt worden.” Munger had bij een andere gelegenheid Bitcoin “totaal verstandeloos” en “schadelijk gif” genoemd.

Volgens AssetDash steeg ​​de marktkapitalisatie van BTC naar $540,9 miljard, terwijl de marktkapitalisatie van Berkshire Hathway $538,8 miljard bedraagt. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency is gestegen dankzij investeringen van verschillende beursgenoteerde bedrijven, waaronder MicroStrategy.

Het is onwaarschijnlijk dat de investeerder door deze inhaalactie van de koningsmunt zijn woorden terug zal nemen, echter is het toch een teken dat Buffet het wellicht bij het verkeerde eind had.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN