Cryptocurrencies veilige haven

Institutionele beleggers in cryptocurrencies: goed of slecht voor het ecosysteem?

Het crypto ecosysteem is erg actief in de afgelopen maanden. Na aanzienlijk beter te hebben gepresteerd dan goud, zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin in opkomst. Nu steeds meer institutionele bedrijven steeds meer inzetten op Bitcoin en altcoins zoals Ethereum, ziet de toekomst er voor cryptocurrencies rooskleurig uit.

Hoewel velen de komst van groot kapitaal in de crypto-ruimte als iets positiefs hebben geprezen, zijn anderen daar niet zo zeker van. Ze wijzen erop dat het hele concept en de filosofie van Bitcoins zich concentreerde op decentralisatie en het voorkomen van monopolistische financiering.

Met de komst van institutionele beleggers wordt dit ernstig in gevaar gebracht. In dit artikel gaan we in op deze vraag en becommentariëren of de aanwezigheid en groeiende interesse van Wall Street iets is dat goed of slecht is voor Bitcoins en de cryptowereld.

Hoe institutionele beleggers Bitcoin kunnen helpen stabiliseren?

Een van de vele kritiekpunten die critici tegen Bitcoin en andere cryptovaluta hebben geuit, betreft de vluchtigheid ervan. De prijsfluctuaties zijn aangemerkt als één van de belangrijkste gebreken van Bitcoin als waarde-opslag. Investeerders, vooral normale individuen die investeringen doen met het enige doel van veiligheid en stabiliteit, vinden Bitcoin vaak te riskant.

Deskundigen wijzen erop dat de volatiliteit groot is vanwege short selling. In paniek zijnde investeerders die de devaluatie niet kunnen verdragen, proberen te ontsnappen door overhaast te verkopen. Dit draagt ​​bij aan de instabiliteit.

Institutionele beleggers worden geacht deze broodnodige stabiliteit op dit gebied te bewerkstelligen. Aangezien institutionele beleggers op lange termijn willen beleggen, doen ze niet aan short selling. Dit draagt ​​ertoe bij dat Bitcoins en andere cryptovaluta stabiliteit krijgen en fluctuaties voorkomen.

Anderen wijzen erop dat Bitcoin door het aangaan van gecentraliseerd financieringskapitaal zijn invloed op de samenwerking met overheidsinstanties vergroot. Als institutionele beleggers triljoenen in cryptovaluta pompen, zouden ze niet willen dat de overheid maatregelen neemt die hun investeringen zouden schaden.

Waarom is de opkomst van Wall Street in cryptocurrencies geen goed teken?

Zoals we allemaal weten, heeft Satoshi Nakamoto Bitcoins gecreëerd tegen in de periode van de laatste grote financiële crisis van 2007-08. Hij stelde zich voor dat Bitcoin een waarde-opslag zou zijn.

Hetzelfde waar Nakamoto voor waarschuwde, ontvouwt zich langzaam weer. Nu Bitcoin in waarde stijgt, wil Wall Street de groei verzilveren. Met enorme prijsstijgingen is investeren in Bitcoins niet iets dat normale mensen uit de lagere middenklasse zich niet meer zouden kunnen veroorloven.

Terwijl je dit leest, staat de prijs van één Bitcoin op $27K. Ja, er is een enorm groeipotentieel voor vroege investeerders, maar de prijs ervan wordt langzaamaan onbetaalbaar.

Nieuws van grotere spelers zoals PayPal die loopgraven van alle nieuw geslagen Bitcoins opkopen in de afgelopen twee maanden betekent dat er al een acuut tekort is aan nieuw geslagen Bitcoins. Beurzen raken op en geven de voorkeur aan zaken doen met grotere bedrijven in plaats van hun diensten aan te bieden aan individuen die naar Satoshis of een paar Bitcoins kijken.

Wat gaat er gebeuren met Bitcoins en Cryptocurrencies in 2021?

Volgens bitcoin loophole, wordt 2021 een keerpuntjaar voor Bitcoins. Dit komt omdat bijna iedereen verwacht dat Bitcoin de $30K-grens overschrijdt. Bovendien kijken sommige investeerders zelfs naar cijfers van bijna honderdduizend dollar tegen het einde van 2021.
Een groot deel van deze groei zal worden toegeschreven aan hoe Wall Street omgaat met cryptocurrencies.

2021 zou ook het jaar kunnen zijn dat regeringen, waaronder de Verenigde Staten, Bitcoins positief gaan reguleren. Met zoveel op het spel, waaronder buitenlandse diplomatie en de zoektocht naar wereldwijde economische superioriteit, kunnen de Verenigde Staten het zich niet veroorloven om geen rol te spelen in Bitcoins of andere cryptocurrencies.

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN