Bitcoin koers

Bitcoin is absoluut geen ponzi-scheme volgens advocaat

Stephen Palley, een advocaat die gespecialiseerd is in digitale valuta bij Anderson Kill, reageerde op een Twitter-gebruiker die Bitcoin (BTC) als een Ponzi-schema bestempelde. De advocaat ging hier tegen in en zei het volgende op Twitter:

“Bitcoin is “letterlijk” geen Ponzi-scheme. Ponzis zijn een investeringsfraude waarbij fraudeurs oude investeerders betalen met nieuwe $$ van investeerder, zonder dat beide hier vanaf weten. Ook gaat $25 miljoen per dag aan investeerdersgeld “letterlijk” niet naar miners. Het is volgens jou misschien om er $$ aan uit te geven, maar geen Ponzi.”

Palley zei verder dat, hoewel sommige mensen denken dat Bitcoin “zwaar gemanipuleerd” is, het nog steeds niet voldoet aan de “definitie” van een Ponzi-scheme:

“Dit is geen lofbetuiging van Bitcoin. Je kunt denken dat Bitcoin zwaar gemanipuleerd is, een stom ding om geld aan uit te geven, gebruikt wordt voor slechte dingen, etc etc etc, maar het voldoet gewoon niet aan de definitie van een Ponzi-scheme. Gebruik betere argumenten en juridische theorieën als je ertegen in gaat.”

Zelfs (hypothetisch) in de veronderstelling dat de Bitcoin koers inderdaad gemanipuleerd is, beweerde Palley dat er verschillende andere grondstoffen zijn waarvan de prijzen gemanipuleerd worden:

“Laten we even erkennen dat de Bitcoin koers wordt gemanipuleerd, dan is dit nog steeds geen argument ertegen. Noem een ​​grondstof waarvan de prijs niet is gemanipuleerd? Verdorie, we hebben een heel statuut gewijd aan uien in de VS, alleen om deze reden.”

Onlangs dook de advocaat ook op Twitter om de SEC-rechtszaak tegen Ripple te analyseren. Hij noemde de aanklacht brutaal voor een ‘niet-fraude’-zaak en gaf aan dat hij denkt dat de SEC gelooft dat de distributie van XRP duidelijk gecentraliseerd was en zei:

“Ohhhh, ze kregen ook juridisch advies dat het waarschijnlijk een aanbieding van effecten was (en dus geregistreerd moest worden). Benieuwd hoe die memo in handen is gekomen van de SEC. Dat is een auw …

Dit was allemaal behoorlijk verdomd gecentraliseerd, qua distributie, in de ogen van de SEC, waardoor het Ripple en zijn leidinggevenden meer dan $700 miljoen aan winst opleverden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN