Binance Nieuws

Binance lanceert Bitcoin-opties in Europese stijl

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, kondigde de lancering aan van zijn nieuwste product – Vanilla Bitcoin-opties in Europese stijl die moeten worden afgehandeld op de vervaldatum van de contracten, en worden geprijsd en afgewikkeld in Tether (USDT). Daarnaast werd duidelijk dat het product zich zal richten op institutionele beleggers.

De aankondiging luidt verder dat Binance in november 2020 een test heeft voltooid met de nieuwe BTC-optiecontracten, na het verzamelen van publieke feedback om de marge te optimaliseren en de risicobeheersingsmechanismen te verbeteren.

Wat zijn opties en wat zijn opties in Europese stijl?

Opties zijn derivatencontracten op basis van de waarde van het onderliggende instrument. Een calloptie (bullish bet) geeft de houder het recht, maar niet de verplichting om het actief tegen een specifieke prijs op of vóór de vooraf bepaalde datum te kopen. Ondertussen vertegenwoordigt een putoptie (bearish bet) het recht om te verkopen. Dit is meteen dan ook het belangrijkste verschil met futures-contracten, die de houder en de uitgever verplichten om het contract na te komen.

Opties in Europese stijl kunnen door de houder worden uitgevoerd op de vooraf bepaalde datum van het contract (vervaldatum). De term “vanille” verwijst naar hoe de contractafspraken doorgaans eenvoudiger zijn, in tegenstelling tot meer “exotische” producten.

Aan de andere kant kunnen opties in Amerikaanse stijl op elk moment vóór de vervaldatum worden uitgevoerd. Zoals gemeld in april, heeft Binance al Bitcoin-opties in Amerikaanse stijl gelanceerd op zijn futures-handelsplatform.

Heb je nog geen account op Binance? Klik dan hier en ontvang 10% handelskorting!

Bitcoin’s goede prestaties zijn de reden

Tijdens een toespraak over de lancering van het nieuwe product, schreef de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), de behoefte aan dergelijke innovatieve producten toe aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency. Meer specifiek schetste hij de significante rally van Bitcoin die resulteerde in een bijna verdrievoudiging van de waarde sinds oktober 2020:

“Bitcoin’s nieuwe hoogtepunt van het overschrijden van $28.000 onderstreept het onderzoek en het harde werk dat in het ecosysteem is geïnvesteerd, dat deze huidige rally mogelijk heeft gemaakt. De groei van de crypto-industrie is voor een groot deel toe te schrijven aan een combinatie van factoren, waaronder breder openbaar onderwijs en institutionele interesse, innovaties in DeFi-protocollen en smart contracts, en de ontwikkeling van een robuuste derivatenmarkt.”

Gebruikers zullen de nieuwe Bitcoin-opties voor hedging en trading kunnen kopen en ze zullen ook opties kunnen schrijven en verkopen als emittent.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN