Rusland crypto wet

Rusland verwacht in 2021 meer Russische cryptocurrencies

De Russische regering verwacht dat er in 2021 meer cryptocurrencies op de lokale markt zullen worden uitgegeven, vanwege de nieuwe wetgeving die op 1 januari 2021 van kracht zal gaan.

Anatoly Aksakov, een lid van de Russische Doema en een belangrijke vertegenwoordiger van de lokale inspanningen op het gebied van cryptowetgeving, zei dat het Comité voor Financiële Markten van de Doema verwacht dat de uitgifte van cryptocurrencies in Rusland zal toenemen na de goedkeuring van de nieuwe cryptowet van het land.

De wet “On Digital Financial Assets“, aangenomen in juli 2020, geeft een wettelijke status aan cryptocurrencies, maar verbiedt mensen om cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te gebruiken als betaalmiddel.

Volgens een rapport van het door de staat gerunde persbureau Parlamentskaya Gazeta, zei Aksakov dat veel bedrijven naar verwachting binnenkort stablecoins zullen uitgeven:

“Veel grote bedrijven hebben ons gevraagd de wet sneller aan te nemen, en ik weet dat ze stablecoins gaan produceren.”

Naast het voorspellen van een sterke stijging van crypto-uitgifte in Rusland, sprak Aksakov ook zijn optimisme uit over de toekomst van een digitale roebel. Hij zei het volgende:

“Naar mijn mening is de digitale roebel één van de toekomstige vormen van onze roebel, en het zou moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de financiële activamarkt.”

Het lijkt echter onduidelijk of lokale bedrijven aan roebel gekoppelde stablecoins mogen uitgeven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN