J.K. Rowling bitcoin

Aantal tweets met het trefwoord “Bitcoin” bereikt jaarlijks hoogtepunt

Bitcoin (BTC) is het afgelopen jaar steeds populairder geworden onder grote instellingen. Wat echter opvalt is dat er tot op heden nog geen echte ‘hype’ is ontstaan onder particuliere investeerders. Dit lijkt echter iets te veranderen.

Het is namelijk zo dat, volgens gegevens die verzameld zijn door The Block Research, het aantal tweets met het trefwoord “Bitcoin” een jaarlijks hoogtepunt bereikt heeft. Zo is duidelijk geworden dat het de afgelopen week met 43% gestegen is.

Bron: The Block

Zoals hierboven te zien is, is het aantal tweets met het woord “Bitcoin” gestegen van 242.180 op 13 december naar 428.280 op 20 december, die precies samenviel met de stijging van Bitcoin naar een nieuwe all-time high.

Bitcoin wint ook aan populariteit op Google

Zoals hieronder te zien is, is de nummer één cryptocurrency ook populairder geworden op Google en wist afgelopen week ook een nieuw jaarlijks record neer te zetten van 100/100 punten.

Bron: Google Trends

Ethereum profiteert ook

Tevens werd duidelijk dat de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), ook aan populariteit aan het winnen is op het social media platform. Zo gaf het nieuwsplatform aan dat het aantal dagelijkse berichten met het trefwoord “Ethereum” deze week ook met 1% gestegen zijn. Dit was echter niet genoeg om de piek van 6 september te doorbreken.

Net zoals bij Bitcoin, is bij Ethereum ook een stijging te zien op de grootste zoekmachine van de wereld. Het wist echter geen nieuw hoogtepunt neer te zetten, echter bereikte het toch 78/100 punten.

Bron: Google Trends

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN