Cryptocurrencies veilige haven

Cryptocurrencies zullen de grootste overdracht van rijkdom ooit teweeg brengen, aldus hedgefondsbeheerder

De chief executive van Digital Asset Hedge Fund Polychain Capital, Olaf Carlson-Wee, heeft aangegeven dat cryptocurrencies klaar staan ​​om grote overdracht van rijkdom teweeg te brengen. Dit gaf hij aan in een nieuw interview met Real Vision.

Hij gaf verder aan dat de technologie die Bitcoin (BTC) voedt, twee nieuwe activaklassen tegelijk heeft voortgebracht. Hij verwees naar Bitcoin als digitale valuta en de opkomst van de decentralised finance (DeFi) -beweging als een paar transformationele technologieën die langdurige gevolgen zullen hebben voor de economie. Hieronder gaan we verder met het citeren van Olaf Carlson-Wee.

“We hebben het over de DeFi, of de gedecentraliseerde financiële ruimte, waar ze een soort van uitleenproducten, handelsproducten, escrow-producten zijn. Deze DAO-achtige entiteiten kunnen de parameters van die producten beheren en daadwerkelijk inkomsten genereren uit de bewerkingen van die producten. Dus bijvoorbeeld dat DAO (gedecentraliseerde autonome organisaties) mogelijk moet beslissen welke soorten activa kunnen worden gebruikt als onderpand in dit leenstelsel.

Dat is eigenlijk best lastig, om erachter te komen welke soorten activa in principe als onderpand in het uitleensysteem mogen worden gebruikt en wat de onderpandvereisten kunnen zijn voor die individuele activa. En dus heeft die DAO wat eruit ziet en voelt een beetje als eigendomsaandelen die rechten vertegenwoordigen om de regels van dat systeem te beheren, en ook om het kapitaal dat in dat systeem wordt gehouden te besturen. Dit is geen valuta zoals bijvoorbeeld Bitcoin is. Het is een compleet nieuw type gevoelstructuur. Maar het is volledig eigen aan internet, zoals Bitcoin …

En dus voor mij vertegenwoordigt dit echt een compleet nieuwe manier om mensen te organiseren. En als ik denk aan zowel deze elektronische goederen, zoals een Nitcoin, of deze DAO’s, dat zijn dingen als MakerDAO of Compound Finance of Uniswap. Ik denk dat we in 10 jaar tijd al twee volledig nieuwe activaklassen hebben uitgevonden met behulp van blockchains.”

Carlson-Wee ging verder met stellen dat hij gelooft dat de combinatie van Bitcoin en DeFi een financiële revolutie en vermogensoverdracht zal veroorzaken die in tijden niet meer gezien is:

“Een van de interessante dingen aan deze op blockchain gebaseerde activa is dat ik echt denk dat het uiteindelijk een van de grootste verschuivingen en snelste veranderingen in het systeem van rijkdom zal worden die de mensheid ooit heeft gezien. Omdat deze, letterlijk, van de ene op de andere dag zijn uitgevonden en de afgelopen 10 jaar een beetje zijn geëxplodeerd, zie ik geen reden waarom dit zal stoppen.

Ik noem dit soms de grootste rijkdomoverdracht van ons leven en, echt, die mensheid ooit heeft gezien. En het zal heel, heel, heel snel gebeuren. Want als we deze systemen van bedrijven of deze geldsystemen effectief herscheppen en je de hoeveelheid geld die in traditionele bedrijfsinvesteringen of traditionele investeringen in grondstoffen, goud of geldsystemen zit, daadwerkelijk verschuift en toewijst aan blockchains, is dit de kans van je leven.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN