BitMEX emailadressen

Ledger-klanten zijn het doelwit van dreigmails

Ledger-klanten zijn het doelwit geworden van dreigmails, waarin Bitcoin (BTC) gevraagd wordt, nadat hun persoonlijke gegevens zijn gelekt en op een openbaar forum zijn gepubliceerd.

Zo ontving één Ledger-klant ontving een email waarin met fysiek geweld werd gedreigd als hij geen $500 aan de afzender betaalde. De persoon in kwestie, die uiteraard anoniem wil blijven, kreeg de volgende email:

“Zo niet, dan ben ik niet bang om te verschijnen wanneer je het het minst verwacht en te zien hoe mijn moersleutel tegen je gezicht werkt, of misschien zelfs te wachten tot je je huis verlaat en ik je bezittingen meeneem terwijl je er niet bent om de politie te bellen.”

De Ledger-klant gaf wel dat hij/zij zich geen zorgen maakt en dat hij/zij nog steeds meerdere van deze emails en sms-berichten per dag ontvangt. De Ledger-klant gaf het volgende aan:

“Ik krijg nu 3-4 e-mails per dag en 5-6 sms-berichten per dag. GA NAAR DE HEL.”

De Ledger-hack was een lek van namen, fysieke adressen en telefoonnummers van Ledger-klanten. Het kwam uit een hack van Ledger’s e-commerce database in juni. Ledger heeft erop gewezen dat gegevens over de holdings van gebruikers niet zijn vrijgegeven, noch toegang hebben tot hun cryptocurrencies.

Maar de identificerende gegevens hebben degenen die de database hebben gezien, in staat gesteld te identificeren wie de eigenaar is van een Ledger-portemonnee en in sommige gevallen te achterhalen waar ze wonen. Aangezien Ledger-wallets duur zijn, bezitten degenen die dergelijke wallets bezitten waarschijnlijk redelijke hoeveelheden cryptocurrency – waardoor ze een ‘luctratief’ doelwit zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN