Bitcoin koers

Vier redenen waarom je Bitcoin in je portfolio moet hebben

De adoptie van de nummer één cryptocurrency van dit moment blijft maar stijgen. De voornamelijkste reden hiervan is omdat overheden geld bij blijven drukken, waardoor investeerders een veilige haven zoeken om de inflatie te ontwijken. Voorheen was dit altijd goud, echter zijn er steeds meer mensen die besluiten om in het digitale goud te investeren.

Ondanks de stijgende adoptie, zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen om Bitcoin (BTC) aan te kopen. Het bekende crypto-nieuwsplatform CoinDesk heeft echter vandaag een goed artikel geplaatst, waarin duidelijk gemaakt wordt waarom Bitcoin een plek in je portfolio verdient.

Bitcoin als verzekering

Het artikel geeft aan dat Bitcoin een goede uitvlucht is om jezelf te beschermen tegen de inflatie en dat het in feite een verzekeringspolis is tegen de inflatie:

“De kans op een ineenstorting van de reservevaluta op korte termijn is uitzonderlijk laag. Echter, naarmate de kans groter wordt, zullen meer mensen een verzekeringspolis willen. Er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins. Meer mensen die een verzekering willen + statisch aantal polissen = prijsverhogingen per polis.”

Bitcoin als exit

Het artikel gaat verder met aangegeven dat Bitcoin ook een goede optie is om jezelf af te sluiten van het huidige monetaire systeem:

“Als gevolg van accommoderend monetair beleid hebben de activaprijzen niet hun typische cycli doorgemaakt die millennials in staat zouden hebben gesteld toegang te krijgen tot activa tegen betaalbare prijzen, terwijl de rijkdom van Gen X en Boomers kunstmatig werd vergroot. In plaats van te spelen in een “opgetuigd systeem”, onderzoeken veel millennials alternatieven. Steeds meer millennials zullen ervoor kiezen om zich [van het huidige systeem] af te sluiten.”

Ethereum koers

Bitcoin als reflexiviteit

Daarnaast gaf het artikel aan dat het ideale speculatieve bezit is. Dit omdat er nog veel rek in de Bitcoin koers zit, waardoor het voor investeerders nog steeds interessant is om te investeren in de koningsmunt:

“Bitcoin is het ultieme speculatieve bezit. Net als andere vormen van geld heeft Bitcoin alleen waarde omdat andere mensen geloven dat het waarde heeft. Er is een legitiem argument dat naarmate de prijzen stijgen en meer mensen over het activum leren, de kans groter is dat Bitcoin breder wordt geaccepteerd, wat een verdere prijsstijging verdient.”

Bitcoin als een optie voor digitaal goud

Tot slot geeft het artikel aan dat Bitcoin niet geheel gezien kan worden als een digitale versie van goud. Het geeft echter aan dat het meer een call-optie is op goud:

“De Bitcoin als digitale goudmetafoor klopt niet helemaal. Tegenwoordig is het meer een call-optie op digitaal goud, een weddenschap dat na verloop van tijd steeds meer investeerders deze mening zullen accepteren. Elke nieuwe golf van investeerders die het verhaal gaan begrijpen – retailbeleggers, instellingen die er vroeg bij zijn, achterblijvende vermogensbeheerders en ten slotte overheden (in het ultieme bull-case) – presenteert een stapsgewijze verandering in prijs naarmate het verhaal werkelijkheid wordt.”

Door deze bovenstaande redenen, is het wellicht verstandig om een deel van je investeringsportfolio te investeren in Bitcoin. Er bestaat echter altijd het risico dat het niet loopt zoals verwacht wordt. Hierdoor is een diversificatie in je portfolio erg belangrijk. Wed dus niet alleen op Bitcoin en cryptocurrencies. Zorg er voor dat je meerdere activa in je portfolio hebt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN