Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers breekt $18.500, maar is $20.000 het volgende doel?

Bitcoin (BTC) heeft de laatste tijd wat flinke volatiele weken doorgemaakt, met de bulls en bears die blijven strijden om de controle van de prijsactie van de koningsmunt. Tot dusverre heeft dit ertoe geleid dat de cryptocurrency een bearish momentum heeft gekend, waarbij de bears de algemene controle hebben gehad over de trend. Dit kan echter snel veranderen, aangezien de bulls aan kracht aan het winnen zijn en de Bitcoin koers al boven de $18.500 hebben geduwd.

Bitcoin koers boven de $18.500 is goed nieuws

Een bekende Nederlandse handelaar, ook wel bekend als CryptoMichaël, merkte zelfs op dat $18.500 zijn opwaartse doel op korte termijn was, waarbij een doorbraak boven dit niveau een rally teweeg kan brengen, die hem mogelijk weer naar zijn hoogste punt ooit leidt.

Hij gaf aan dat $18.500 een belangrijk niveau was om naar te kijken en dat het positief nieuws zou zijn als de Bitcoin koers dit zou weten te doorbreken. Hij zei het volgende op Twitter:

“De trend is nog steeds omlaag, maar we kunnen een potentiële bullish trigger zien als BTC boven de $17.800 uit weet te komen voor ondersteuning. Dan is de volgende trigger $18.500.”

Zoals gezegd is de Bitcoin koers weer boven de $18.500 uitgekomen en staat op het moment van schrijven zelfs op een koers van $18.700. En hoewel de recente daling een grimmig moment was, wisten de bulls de steun van $17.600 te verdedigen en hebben sindsdien de koningsmunt weer omhoog weten te duwen naar het huidige niveau.

Bitcoin koers gaat eerst dalen, volgens andere analist

De meeste analisten geloven dat de verdediging van de ondersteuningsniveau’s van de bulls, een teken is dat de Bitcoin koers verder omhoog zal gaan. Er is echter één andere analist die een wat meer pessimistische kijk heeft op de technische sterkte van Bitcoin.

De analist, ook wel bekend als InstinctMarkets, en legde uit dat een daling zeer waarschijnlijk is voordat er voldoende koopdruk gegenereerd kan worden om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Hij tweette het volgende:

“Ik hou niet van de manier waarop BTC er op korte termijn uitziet als je een bullish bias hebt. Twee afwijzingen op de weestand, met een aanzienlijke bear-div en afnemend momentum. Te veel mensen verwachten nog steeds dat de prijs op elk moment door de 20k zal scheuren. Zal niet gebeuren vóór een aanzienlijke correctie IMO.”

Het blijft onduidelijk hoe laag dat de analist denkt dat de Bitcoin koers zal gaan, maar volgens hem/haar is de kans is groot dat een dergelijke beweging aan de horizon staat.

Wat denken jullie? Gaat de Bitcoin koers de weg verder omhoog voortzetten of verwachten jullie toch een daling? Laat het weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN