Digitale activa

De grootste bank van Singapore, DBS, lanceert eigen crypto-exchange

DBS, de grootste bank van Singapore, gaat een nieuwe crypto-exchange lanceren. De crypto-exchange zal Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) gaan aanbieden. Bovendien zal het ook ondersteund worden door SGX, de grootste derivaten- en activabeurs van Singapore.

De crypto-exchange is alleen toegankelijk voor institutionele en geaccrediteerde beleggers en zal naar verwachting al volgende week gelanceerd worden. De crypto-exchange is alleen doordeweeks geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. Piyush Gupta, CEO van DBS, zei dat het de eerste digitale activabeurs ter wereld zal zijn die wordt ondersteund door een traditionele bank.

De cryptocurrencies kunnen tegen vier fiat valuta’s verhandeld worden: de Singaporese dollar, de Amerikaanse dollar, de Hongkongse dollar en de Japanse yen. Naast cryptocurrencies zou de DBS Digital Exchange ook Security Token Offerings ondersteunen, evenals Digital Custody Services.

Piyush Gupta, CEO van de DBS Group, zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

“Om Singapore nog competitiever te maken als mondiaal financieel centrum, moeten we ons voorbereiden op de algemene acceptatie van digitale activa en valutahandel.”

Singapore begint steeds populair te worden voor institutionele handel in cryptocurrency. Zo is een andere bank genaamd de SBI Singapore, ook van plan om een soortgelijk cryptocurrency aanbod te lanceren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN