XRP koers

Leidinggevende bij Ripple adviseert de volgende beleggingsstrategie

Het potentieel van de Bitcoin koers op de lange termijn is de laatste jaren een ‘hot topic’ gewest. Er zijn door de jaren heen veel verschillende analyses voorbijgekomen en het lijkt soms wel of analisten elkaar proberen te overbluffen met de hoogte van hun voorspellingen.

Dit jaar heeft wederom maar eens bewezen dat de koningsmunt zich niet gemakkelijk laat voorspellen. Zo had niemand de drop van Bitcoin in maart verwacht en vervolgens voorspelden maar weinig analisten de stijging die in de maanden daarna plaatsvond.

Op korte termijn wordt er volatiliteit verwacht

Het hoofd van Global Institutional Markets bij het bekende blockchain-project Ripple, Breanne Madigan, ging echter tijdens een recent interview dieper in op het potentieel van BTC. Daarnaast sprak ze over crypto-investeringen in het algemeen en over het samenstellen van een portfolio.

Nu er algehele optimisme heerst in de cryptocurrency-markt, gaf Madigan een waarschuwing af. Erkennend dat veel institutionele investeerders en Fortune 500-bedrijven glans hebben gegeven aan Bitcoin “door hun kasgeld in Bitcoin en andere cryptocurrency-activa te stoppen”, zei de Ripple-directrice het volgende:

“Dit is allemaal veelbelovend, maar er zal op korte termijn volatiliteit zijn.”

Volgens Madigan laat een vergelijking van de marktkapitalisaties van Bitcoin en goud zien dat er veel ruimte is, aangezien een groot deel van de opkomende markt nog in de kinderschoenen staat. Ze gaf echter wel aan dat “men idealiter veel volatiliteit moeten verwachten tussen nu en de top van BTC”.

Dit is een terechte opmerking, echter hebben de verklaringen en de laatste prijscorrectie weinig gedaan om de verwachtingen van veel beleggers voor Bitcoin te temperen. Velen geloven zelfs dat de intrede van instellingen, zoals MicroStrategy, Square Inc. en PayPal, de groei van BTC alleen maar zal versnellen, waarbij velen verwachten dat de Bitcoin koers binnen een paar jaar naar meer dan $100k zal stijgen.

De meest winstgevende beleggingsstrategie

Wat beleggingsstrategie betreft, raadde Madigan een lange-halter-strategie (of barbell strategy in het Engels) aan – een niet-traditioneel plan dat adviseert een portefeuille te verdelen tussen alleen investeringen met een extreem hoog risico en investeringen zonder risico. Zoals statisticus Nicholas Taleb het ooit zei:

“Als je weet dat je kwetsbaar bent voor voorspellingsfouten en accepteert dat de meeste risicomaatstaven gebrekkig zijn, dan is de juiste strategie om zo hyperconservatief en hyperagressief mogelijk te zijn, in plaats van licht agressief of conservatief te zijn.”

Volgens de leidingevende bij Ripple zou het het beste werken, om een deel van iemands allocatie in “belangen in enkele van de meest veelbelovende bedrijven in de ruimte” steken, na te hebben gekeken naar hun zeven- en tienjarige rendementen. Het andere deel, zo raadde ze aan, moet worden toegewezen aan drie of vijf cryptocurrencies. Deze crypto’s moeten volgens Madigan een “verhaal” en een “waardepropositie” hebben.

Ze concludeerde door te stellen dat een blootstelling van 3% aan de beleggingscategorie zou moeten resulteren in een outperformance van minstens 15% ten opzichte van een portfolio die traditioneel beheert wordt.

Madigan is echter niet de eerste die commentaar geeft op wat de beste strategie is voor een beleggingsportefeuille. In feite toonde een recente VanEck-studie aan dat Bitcoin het ‘risico- en beloningsprofiel’ bij portefeuilletoewijzing zou verbeteren.

Welke strategie hanteren jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN