Bitcoin koers

Adam Back stelt voor om Satoshi’s vaarwel te zeggen

De bekende cryptograaf en uitvinder van Hashcash, dat wordt gebruikt in het miningproces van Bitcoin (BTC), heeft onlangs aangegeven dat het tijd is om het woord Satoshi’s vaarwel te zeggen, het kleinste deel van Bitcoin (of 0,00000001 BTC).

Adam Back gaf op Twitter aan dat de prijs van 1 Bitcoin te hoog is en de prijs van 1 Satoshi (sat) te laag. Hierdoor is het volgens hem nodig om andere benamingen te geven aan delen van Bitcoin.

Back, die één van de eerste twee mensen was die een e-mail van Satoshi Nakamoto ontving, is een van de vele vroege Bitcoin-architecten waarvan wordt beweert dat hij Satoshi Nakamoto is.

Terwijl fiat-valuta’s gebruik maken van gemakkelijker te begrijpen eenheden (zoals centen, stuivers, kwartjes, enzovoort), is het in de Bitcoinwereld niet zo eenvoudig. De algemene eenheidsstructuur van Bitcoin heeft 1 Bitcoin (BTC) gelijk aan 1.000 millibitcoins (mBTC), 1.000.000 microbitcoins (μBTC) of 100.000.000 satoshis.

Maar Back, die de voorkeur geeft aan het delen van Bitcoin door 1 miljoen eenheden, legde het volgende uit:

“Satoshis zijn verwarrend […] ] Sats zijn door Satoshi ontworpen als bitcenten onder bits. Een miljoen is veel gemakkelijker dan [a] 100 miljoen basis. Zelfs bitcoin-qt (core) had jarenlang bits. Je hebt nog steeds sats, alleen bits en bitcents (ook wel sats genoemd), zoals dollars en centen.”

Maar omdat Satoshi’s voor de meesten zo moeilijk te begrijpen zijn, kan het “moeilijk zijn om erachter te komen wat je hebt gekocht” wanneer je in Bitcoin investeert, schreef Back, die erop aandrong dat het nu “tijd was voor een herstart” van denominaties. En droomde, zoals veel Bitcoin HODLers, van een dag waarop BTC de grens van $1 miljoen zou bereiken. Hij schreef het volgende:

“[Het] stelt een mooi pariteitsdoel in van $1 miljoen per BTC, waarbij $1 = 1 bit en 1 bitcent = 1 satoshi = 1 cent.”

Hij sloot af met het volgende, terwijl hij tevens de Satoshi geruchten weer deed opleven:

“Een verhaal dat ik hoorde van vroege ontwikkelaars, was dat [mede-Bitcoin OG en mogelijk Nakamoto Hal Finney] Satoshi overtuigde dat het niet genoeg was voor de wereldbevolking, en dus voegde Satoshi 1 miljoen divisies toe, waardoor de nieuwe bitcent naar 1/100ste bit werd verplaatst.”

Wat vinden jullie? Heeft Adam Back hier een punt? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN