Bitcoin koers

Bitcoin koers consolideert, maken we ons op voor een nieuwe all time high?

De Bitcoin (BTC) koers is wat afgekoeld na de afgelopen rally en is rustig aan het consolideren. De recente Bitcoin koersstijging, en het daaropvolgende marktvertrouwen, lijkt te worden aangedreven door grootschalige aankopen van institutionele investeerders.

Zo kocht Square $50 miljoen aan Bitcoin en blijft Grayscale flink bijkopen en bezit het bedrijf momenteel 2,5% van alle Bitcoin die in omloop zijn. Na de afgelopen rally zijn de meesten toch benieuwd of Bitcoin de rally gaat voortzetten of dat een daling op komst is.

We hebben een tweetal voorspellingen voor jullie op een rijtje gezet!

Bitcoin koers moet $19.400 doorbreken

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël zei recentelijk dat Bitcoin de $19.400 moet doorbreken. Volgens hem is dit alles wat momenteel nodig is om een nieuwe all time high neer te zetten.

Hij voegde eraan toe dat het aan de andere kant cruciaal is dat de Bitcoin koers boven de $18.500 blijft. Mochten we dit niveau namelijk verliezen dan kunnen we weleens de $16.000 testen. CryptoMichaël plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin: en aangezien $19.400 en $19.150 werden afgewezen, werd de range low getest in het gebied van $18.500. Alles gaat verder goed, range-gebonden constructie verder. $19.400 breken = nieuwe ATH. $18.500 verliezen = waarschijnlijk $16.000 testen. “

Bitcoin koers

BTC close boven $19.500

We spraken ook met Daan van Beneluxcrypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) over de Bitcoin koers en in gesprek met ons gaf hij aan dat we weer de resistance van de $19.500 zone naderen. Hij merkte op dat de trendline die hij eerder heeft getekend nog steeds aanhoudt en dat nu ook de EMA-50 samenvalt met dit gebied. Dit kan een mooie support wezen, mits de Bitcoin koers terugvalt. Ook wordt er volgens Daan op de RSI de getekende trendlines aangehouden en zijn we bovendien uit een mini-falling wedge uitgebroken. De Mac-D kan ieder moment de bullish cross maken.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Wat ons wel zorgen baart (maar wat wel typerend is voor het weekend) is de volume die aan het afnemen is i.c.m. de Bitcoin koersstijging. Wat wij nu willen zien is een mooie groene candle met toegenomen volume en een close boven de $19.500 gebied! Een retest van de trendline/ema-50 is ook goed mogelijk. Mochten deze supports het niet houden dan is de $17.700 niet uitgesloten.”

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN