Bitcoin

VanEck lanceert Bitcoin ETN voor de Europese markt

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn Bitcoin Exchange Traded Note (ETN) -product voor de Europese markt. Dit volgens een officiële aankondiging van het bedrijf die op Twitter geplaatst werd.

“VanEck heeft vandaag de notering aangekondigd van een nieuwe ETN die de prestaties van de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin weerspiegelt.”

Wat is de VanEck Bitcoin ETN?

De Bitcoin ETN stelt beleggers in staat om blootstelling te krijgen aan, of te wedden op, de prijsbewegingen van Bitcoin (BTC), in tegenstelling tot het kopen van “spot” Bitcoin op cryptocurrency-beurzen. Het product zal gebruik maken van prijsgegevens van de financiële dienstverlener MV Index Solutions.

Als zodanig is de ETN gebaseerd op de MVIS CryptoCompare Bitcoin VWAP Close Index, die zelf de prijzen van Bitcoin meet op basis van het uurlijkse, naar volume gewogen, voortschrijdend gemiddelde (VWAP). Dit laatste is een populaire indicator die door institutionele handelaren wordt gebruikt om de gemiddelde prijs van een effect te berekenen op basis van zowel het volume als de prijs (voor een nauwkeuriger beeld van de waarde van het effect).

Het product zal worden verhandeld op de Duitse beurs Deutsche Börse Xetra, die sinds vorige maand meer dan 70,65% van het totale aandelenvolume in Duitsland had.

Bitcoin is uitstekend voor diversificatie

Martijn Rozemuller, hoofd van VanEck Europe, ging in de verklaring verder met het prijzen van de koningsmunt en gaf het volgende aan:

“De historisch relatief lage correlatie van Bitcoin met andere activaklassen maakt het een uitstekende manier om bij te dragen aan de diversificatie van een portefeuille.”

Ondertussen blijft de Bitcoin koers stijgen. De koningsmunt handelt op het moment van schrijven voor $19.300 en bevindt zich in handbereik van zijn legendarische high van $20.000 die in 2017 behaald werd. De vraag is echter of de munt zich door deze barriëre heen zal duwen. Zoals wij eerder vandaag aangaven, denkt één bepaalde crypto-YouTuber dat dit gemakkelijk gaat gebeuren.

Zo zei Colin Talks Crypto dat de Bitcoin koers, op basis van historische prestaties, de $100.000 zal overtreffen en zelfs richting $160.000 kan stijgen.

Wat denken jullie? Gaat de Bitcoin koers de $100.000 overtreffen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN