Crypto.com weet goedkeuring te verkrijgen van Financial Services Authority in Malta

De bekende cryptocurrency exchange en applicatie, Crypto.com, heeft gisteren aangekondigd dat het goedkeuring gekregen heeft vanuit de Financial Services Authority in Malta (MFSA). Het bedrijf heeft een vergunning voor financiële instellingen verkregen, samen met een Klasse 3 virtuele financiële activa (VFA) -licentie.

Malta keurde in 2018 cryptocurrency-wetten goed om de markt te reguleren en sindsdien heeft het Europese land een duidelijk kader ontwikkeld voor cryptocurrency-platforms om onder MFSA te opereren. Volgens de officiële aankondiging wordt het bedrijf één van de eerste cryptoplatforms ter wereld die dergelijke wettelijke goedkeuringen verkrijgt in de Maltese jurisdictie.

De Financial Institution License stelt het bedrijf in staat om betalingsdiensten aan te bieden en elektronisch geld uit te geven. Door middel van een Klasse 3 VFA-licentie kan Crypto.com orderuitvoering, bewaringsdiensten en rekeningafhandeling aanbieden aan ervaren en niet-ervaren beleggers.

Kris Marszalek, medeoprichter en CEO van Crypto.com, zei het volgende over het nieuws:

“We hebben een langdurige toewijding aan het opbouwen van een volledig gereguleerd bedrijf in elke markt waarin we actief zijn. Als één van de eerste cryptocurrency-platforms die goedkeuring krijgt voor een Klasse 3 VFA-licentie en een licentie voor financiële instellingen is een belangrijke mijlpaal en we kijken er naar uit om in 2021 licenties in meer markten te bemachtigen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!