Ethereum Classic hard fork

Ethereum Classic kondigt Thanos-hard fork aan

Na de laatste tijd talloze 51%-aanvallen te hebben ondergaan, zal het ontwikkelingsteam van Ethereum Classic in minder dan een week een nieuwe hard fork genaamd Thanos implementeren. De nieuwe hard fork zal de beveiliging verbeteren met behoud van de compatibiliteit met Ethereum (ETH).

Thanos was onvermijdelijk

Het Ethereum Classic-team wil de zomer van 2020 snel vergeten. Het project onderging in een maand tijd drie afzonderlijke 51%-aanvallen, waardoor de beveiliging van het project sterk in twijfel werd getrokken.

Als gevolg hiervan hebben het Ethereum Classic Core-ontwikkelteam en Ethereum Classic Labs besloten om de groeiende beveiligingsproblemen tegen te gaan door de Modified Exponential Subjective Scoring (MESS) -oplossing op 2 oktober te implementeren.

MESS ging live op het Mordor Testnet na het doorstaan ​​van “strenge stresstests en gesimuleerde aanvallen”. Het was bedoeld om aanvallen te voorkomen door reorganisaties van grote blokken tot “31x duurder te maken en elk winstoogmerk te verwijderen”.

De ETC Cooperative en Cardano-ontwikkelaar IOHK publiceerden echter een rapport waarin ze de bewering betwisten dat de MESS-update “robuuste beveiliging” zal bieden. Bovendien voerde het aan dat er “geen garantie is dat verdere aanvallen niet zullen slagen.”

Als gevolg van deze kritiek heeft het ontwikkelingsteam van ETC en ETC Labs besloten om de nieuwe hard fork Thanos aan te kondigen. De verklaring beschreef de upgrade als een “belangrijke mijlpaal voor ETC, aangezien het netwerk innovaties blijft stimuleren die bestaande miners zullen ondersteunen en nieuwe zullen aantrekken, terwijl de compatibiliteit met Ethereum behouden blijft.”

De volgende logische stap

Volgens de aankondiging vond de Mordor Testnet-activering plaats op blok 2.520.000 – op 18 oktober 2020; de ETC Mainnet-activering zal naar verwachting plaatsvinden in blok 11.700.000 – rond 29 november 2020.

Consumenten moeten hun node-software upgraden naar een fork-compatibele versie naar Core-geth v1.11.16 of hoger om het succes van de hard fork te verzekeren.

Oprichter en voorzitter van Ethereum Classic Labs, James Wo, is van mening dat de Thanos-netwerkupgrade de beveiliging zal verbeteren en ETC zal helpen “zich te onderscheiden en de functionaliteit voor zijn gebruikers te vergroten”. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“De Thanos-hard fork is de natuurlijke volgende stap voor het netwerk, door de DAG-grootte te verkleinen om een ​​meer gedistribueerd en gezonder mining-ecosysteem te helpen cultiveren, de hash-snelheid te verhogen, en miners in staat te stellen door te gaan met het minen van ETC en voor nieuwe miners om zich bij het ecosysteem aan te sluiten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN