Wat is AMLD5

Bitonic moet strengere regels implementeren van de Nederlandsche Bank

De bekende Nederlandse beurs Bitonic heeft maandag een blogpost vrijgegeven waarin staat dat het, onder protest, extra verificatie voor Bitcoin-adressen moet toevoegen vanuit de Nederlandsche Bank. Dit nieuws volgt op het goede nieuws vanuit Bitonic, waarin het aangaf dat het een goedkeuring verkregen had vanuit de Nederlandsche Bank.

De beurs moet gebruikers nu vragen om aan te geven “met welke doelstelling u Bitcoins wilt gebruiken en wat voor soort wallet u gebruikt”. Verder is de beurs nu verplicht om te controleren of de gebruiker daadwerkelijk de eigenaar is van het Bitcoin-adres door middel van een screenshot van de wallet of het ondertekenen van een bericht.

Bitonic is het absoluut niet eens met de maatregel en stelt:

“We hebben tot het laatste moment geprotesteerd zodat DNB deze eis zou laten vallen, aangezien het niet effectief en buitenproportioneel is. Helaas is dit dus niet gelukt. Nederland is het enige land in de Europese Unie dat deze vergaande eis hanteert.”

De centrale bank, De Nederlandsche Bank, gebruikt de Sanctiewet uit de jaren zeventig om crypto-beurzen hard aan te pakken. De wet heeft tot doel te bepalen dat er geen geld wordt gestuurd naar iemand op een Nederlandse of EU-sanctielijst als onderdeel van het voorkomen van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Bitonic heeft een beroep gedaan op gebruikers om formeel bezwaar te maken bij de centrale bank tegen de harde maatregelen, die in geen enkel ander EU-land van kracht zijn. We houden jullie op de hoogte als hier meer nieuws over naar buiten komt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN