Bitcoin koers

Ethereum koers kan in de komende marktcyclus $10.000 bereiken, aldus analist

De Ethereum koers is dit jaar flink gestegen en staat momenteel op $470. Dit terwijl de munt in maart nog maar voor $109 verhandeld werd. Het is echter nog ver verwijderd van zijn hoogste prijs ooit van $1.450, die begin 2018 behaald werd.

De nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), komt echter wel steeds dichterbij zijn all time high van $20.000. Op het moment van schrijven heeft de Bitcoin koers de $17.000-grens doorbroken en het ziet er niet naar uit dat de stijging op korte termijn zal gaan stoppen.

Ethereum koers gaat $10.000 bereiken

Als we echter naar de toekomst van Ethereum kijken, dan denken veel analisten dat de nummer twee cryptocurrency in deze cyclus nog voorbij zijn hoogste punt ooit zal stijgen. Zo gaf een kwantitatieve analyse, van de Twitter-gebruiker @intocryptoverse, aan dat hij denkt dat de cryptocurrency in de volgende marktcyclus naar $10.000 zou kunnen stijgen. Verwijzend naar de onderstaande grafiek, waarin dit scenario zich de komende drie tot vier jaar afspeelt, verklaarde de analist:

“Als ETH op deze manier doorgaat en in feite één marktcyclus achter BTC loopt, dan bereiken we over een paar jaar een piek van ongeveer 1.000% boven de reële waarde. Als dit bijvoorbeeld in 2023 gebeurt, zou dit een theoretische piek kunnen opleveren van slechts een bescheiden $10.000 per ETH.”

Andere analist verwacht $5.000 of meer

Hoewel deze voorspelling ongeloofwaardig lijkt, is hij niet de enige die een grote stijging aan de horizon ziet voor Ethereum. Zo gaf Chris Burniske is een andere prominente Ethereum-bull, aan dat hij in de komende cyclus een beweging richting $5.000 verwacht en mogelijk nog meer.

In een reactie op hoe Bitcoin ETH deze cyclus daadwerkelijk zou kunnen vertragen, merkte de partner bij Placeholder Capital op:

“Ondertussen zal ETH voor de mainstream de nieuwe jongen in de buurt zijn – verwacht een waanzin die bij dat besef gaat. Gezien de outperformance van ETH van BTC gedurende zijn levensduur (grafiek hieronder weer), om nog maar te zwijgen van de kleinere netwerkwaarde en sterke on-chain economieën, zie ik alle reden voor ETH/BTC om ATH’s te overtreffen.”

Burniske merkte echter op dat de cryptocurrency concurrentie zal ondervinden van andere blockchains die zich concentreren op smart contracts:

“De DeFi-boom van Ethereum en de huidige NFT-rage versterken de behoefte aan andere SC-protocollen om een ​​deel van de last op te vangen. Hoewel hoge gaskosten de waarde van Ethereum aangeven, signaleren ze ook de behoefte aan andere dingen dan Ethereum. Layer-2s + 2.0 lost dit niet helemaal op.”

Hij verwacht echter niet dat dit de groei van Ethereum flink zal belemmeren, aangezien hij een koersdoel van $5.000 verwacht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN