Bitcoin halving

Medeoprichter van Skype heeft groot deel van zijn geld in Bitcoin en Ethereum

Jaan Tallinn, een ingenieur uit Estland die één van de medroprichters van Skype was, houdt het grootste deel van zijn persoonlijke vermogen in cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit volgens een artikel dat afgelopen vrijdag op Fortune verscheen.

Sinds Skype in 2005 voor ongeveer 2,6 miljard dollar aan eBay werd verkocht, heeft Tallinn geen nieuwe ondernemingen gelanceerd, maar in veel geïnvesteerd. Een van hen was Faculty AI, een in Londen gevestigd bedrijf dat zich toelegt op systemen voor machine learning, dat ten minste twee keer financiële steun van Tallinn ontving.

Volgens het rapport, terwijl Tallinns investeringsmaatschappij Metaplanet Holdings in het verleden Faculty steunde en ongeveer 9% van zijn aandelen bezit, schonk de medeoprichter van Skype het Britse bedrijf ook duizenden dollars aan cryptocurrency. In januari 2018 gaf Tallinn het bedrijf 350 Ethereum, wat destijds ongeveer $434.000 waard was.

In maart 2020 doneerde de ingenieur 50 Bitcoin, wat ongeveer $316.000 waard was, volgens de openbare financiële documenten van het bedrijf. Het geld is echter gestegen sinds de laatste Bitcoin-rally tot meer dan $810.000.

Omdat hij het grootste deel van zijn persoonlijke geld sowieso in cryptocurrencies houdt, zei hij tegen het nieuwsplatform, was het veel gemakkelijker om op die manier te investeren. Het verkopen van de munten voor contant geld zou vermogenswinstbelasting hebben opgeleverd en het bedrag dat Tallinn aan het bedrijf kon geven, hebben verminderd.

Uiteindelijk bleek de overdracht voor het Britse bedrijf zelf veel lastiger te zijn, aangezien de traditionele boekhouding niet helemaal op de hoogte is van de zich snel ontwikkelende wereld van cryptocurrencies. Zo zei Marc Warner, CEO en oprichter van Faculty AI, het volgende:

“Onze accountants moesten iemand anders zoeken die met crypto werkte en wist hoe hij/zij boekhouding voor crypto moest doen.”

Sindsdien heeft het bedrijf in 2019-2020 voor ongeveer $144.000 aan Ethereum verkocht, maar naar verluidt hield het de meeste cryptocurrencies die het van Tallinn ontving, vast. Hoewel de Ethereum koers nog ver verwijderd is van het hoogtepunt van eind 2017 – begin 2018, is de Bitcoin koers hier weer aardig in de buurt aan het komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN