Wit Rusland

De grootste bank van Wit-Rusland lanceert crypto-exchange dienst

De grootste bank in Wit-Rusland, Belarusbank, is naar verluidt begonnen met het aanbieden van cryptocurrencies waardoor klanten Bitcoin (BTC) kunnen kopen. Deze nieuwe ontwikkeling wordt aangeboden in samenwerking met Bitcoin-betalingsoperator Whitebird. Klanten kunnen hun Bitcoin kopen met Wit-Russische en Russische roebels en Amerikaanse dollars door middel van hun Visa-betaalkaarten.

De Whitebird website geeft het volgende aan:

“Dit is een dienst waarmee u snel Bitcoin (BTC) kunt kopen of verkopen voor USD [U.S. dollars], RUB [Russische roebels], BYN [Wit-Russische roebels] tegen het optimale tarief op het moment van de transactie.”

Hieraan werd toegevoegd:

“De dienst werkt online en de betaling vindt plaats met Visa-betaling kaarten. Belarusbank is van plan om in de toekomst Bitcoin met euro’s aan te bieden.”

Momenteel hebben alleen inwoners van Wit-Rusland en Rusland toegang tot de nieuwe cryptocurrency dienst van de bank. De Belarusbank is echter van plan om in de toekomst uit te breiden naar klanten in andere landen. Het is verder nog onbekend welke cryptocurrencies allemaal beschikbaar zullen zijn voor aankoop via de bank. Volgens de website van Whitebird zal de lijst met cryptocurrencies in ieder geval uitgebreid zijn.

Belarusbank bracht vorig jaar al haar plannen naar voren om een ​​cryptocurrency-exchange platform te creëren. Voor zover bekend, is Belarusbank één van de eerste banken in het land die de stap zet om cryptocurrencies aan te bieden.

Politieke protesten in Wit-Rusland

Het is vermeldenswaard dat de lancering van deze dienst komt in tijden van onzekerheid en politieke protesten in het land. De inwoners van Wit-Rusland zijn voor het grootste deel van dit jaar aan het protesteren en de eerste demonstraties begonnen al in aanloop naar de presidentsverkiezingen. De protesten werden erger toen bekend werd gemaakt dat president Alexander Loekasjenko voor de zesde keer heeft gewonnen. Hij is in functie sinds 1994.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN