Bitcoin.com

Ripple registreert nieuw handelsmerk, genaamd PayString

Ripple, het in San Francisco gevestigde blockchain-project en het bedrijf achter XRP, heeft een handelsmerk ingediend voor een mogelijk nieuw betalingsproduct genaamd “PayString”. De aanvraag is op 6 november ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO).

De handelsmerkaanvraag is vrijdag (13 november) door USPTO geaccepteerd, maar er is niet veel informatie verstrekt. Volgens de beschrijving zal PayString worden gebruikt in “elektronische financiële diensten, namelijk monetaire diensten voor het ontvangen en uitbetalen van geldovermakingen en geldgeschenken in fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk en voor het uitwisselen van fiatvaluta’s en virtuele valuta’s via een computernetwerk.”

Is PayString een vervanging voor PayID?

Sommige leden van de gemeenschap suggereren echter dat dit geen nieuw product is, maar een strategische en tactische rebranding. Dit omdat deze nieuwe merkregistratie grote overeenkomsten vertoont met Ripple’s ‘PayID’-handelsmerk dat eerder dit jaar werd ingediend. Een bepaalde XRP supporter, @PandaRippleXRP op Twitter, gaf aan dat het betalingsbedrijf de naam van zijn PayID-service zal veranderen in PayString vanwege handelsmerkinbreuk. Hij zei het volgende op Twitter:

Ripple aangeklaagd door NPPA

In augustus sleepte New Payments Platform Australia (NPPA) – een beursgenoteerd bedrijf dat eigendom is van 13 toonaangevende financiële instellingen in Australië – Ripple voor de rechtbank wegens claims van inbreuk op het PayID-handelsmerk. Het blockchain-bedrijf stemde ermee in om zijn handelsmerk te hernoemen om zijn diensten aan Australische klanten te blijven aanbieden.

NPPA eiste zowel een schadevergoeding als een permanent verbod om te voorkomen dat Ripple het PayID-merk in Australië gebruikt. NPPA zei het volgende in de rechtzaak:

“De service van Ripple wordt duidelijk aangeboden onder een merk dat in wezen identiek is aan of bedrieglijk vergelijkbaar is met het geregistreerde handelsmerk NPPA PayID en in relatie tot dezelfde of vergelijkbare services.”

De nieuwe registratie van PayString, in combinatie met de omschrijving, impliceert dat het nieuwe handelsmerk van Ripple inderdaad een rebranding zou kunnen zijn om het bedrijf te helpen om verdere rechtzaken te vermijden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN