Ethereum EIP-1559

Binance lanceert mining pool voor Ethereum

Na de lancering van zijn Bitcoin (BTC) -mining pool in april, heeft de bekende cryptocurrency-beurs Binance nu ook een eigen mining pool gelanceerd voor de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH).

Voor de eerste maand, tussen 12 november en 12 december, probeert Binance miners aan te trekken door zero-fee aan te bieden. Daarna wordt aan degenen die hun hashing-kracht aan de pool bijdragen een concurrerende commissie van 0,5% over hun inkomsten in rekening gebracht.

Binance’s instructies voor het opzetten van een mining pool-account merken op dat deelnemers een Windows- of Linux-besturingssysteem, GPU (NVIDIA of AMD grafische kaartgeheugen van minimaal 4G), 5 GB virtueel geheugen voor elke GPU en mining-software zoals HiveOS of Easy miner.

Tevens werd bekend dat de mining pool voor Ethereum een soortgelijk systeem zal gebruiken als die van Bitcoin, genaamd FPPS (Full Pay Per Share). De mining pool voor Bitcoin van Binance biedt echter ook een functie genaamd smart pool, waarmee deelnemers automatisch hash-tarieven kunnen wijzigen om de meest winstgevende van drie ondersteunde munten te minen op basis van het SHA-256-algoritme: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) of Bitcoin SV (BSV).

Een online pool-distributietracker voor Bitcoin-mining pools, BTC.com, geeft aan dat Binance Pool de afgelopen week goed was voor 9,4% van de totale hash-snelheid van Bitcoin. Uit de gegevens van blijkt ook dat meer dan 50% van de huidige hashkracht van Bitcoin wordt geleverd door vier mining pools: F2Pool (18,5%), Poolin (12,2%), BTC.com (11,6%) en AntPool (11,5%).

Het is echter opvallend dat Binance zich nu nog wil gaan concentreren op het opzetten van een mining pool van Ethereum, aangezien de langverwachte upgrade van het netwerk, Ethereum 2.0, binnenkort al gelanceerd kan gaan worden. Deze upgrade zal het netwerk veranderen van Proof of Work naar Proof of Stake, waardoor mining overbodig gaat worden.

Dit gezegd hebbende, zal Binance zich waarschijnlijk ook wel gaan focussen op het opzetten een staking pool voor de nummer twee cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN