Bitcoin Midden-Oosten

Bitcoin moeilijkheidsgraad ziet historische daling

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin heeft een historische daling meegemaakt, waardoor het een stuk makkelijker is geworden om BTC te delven. Het is namelijk zo dat de aanpassing ervoor gezorgd heeft dat de moeilijkheidsgraad met dubbele cijfers gedaald is, wat slechts in 2% van de eerdere aanpassingen gebeurd is.

Bitcoin’s historische daling van de moeilijkheidsgraad

Zoals jullie wellicht al weten, past de moeilijkheidsgraad zich elke 2016 blokken aan, wat doorgaans ongeveer 14 dagen duurt. De moeilijkheidsgraad stijgt en daalt op basis van stijgingen of dalingen in de hash rate, de maatstaf die wordt gebruikt om mining-activiteit op het netwerk te meten.

Deze laatste daling was het gevolg van het einde van het regenseizoen in de provincie Sichuan, China’s grootste waterkrachtproducent. Sichuan produceert in deze tijd van het jaar meer goedkope energie, waardoor Bitcoin-miners massaal besluiten om naar dit gebied te trekken om BTC te delven. Deze moesson is echter weer ten einde, waardoor veel miners hun rigs weer offline halen, waardoor de hash rate daalde.

Deze daling van de hash rate resulteerde op zijn beurt weer in langere bloktijden en de aanpassingsperiode duurde 16 dagen en 18 uur, 19,2% langer dan normaal, volgens CoinMetrics. Dit was de langste aanpassingsperiode sinds oktober 2011, wat de grote daling in moeilijkheidsgraad verklaart.

De moeilijkheidsgraad van vandaag (15,9%) was iets groter dan de daling in maart 2020. De grootste daling deed zich voor in november 2011. Op dat moment daalde de moeilijkheidsgraad met maar liefst 18%.

Wat zijn de gevolgen voor gebruikers?

Een negatieve aanpassing van de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin resulteert in lagere vergoedingen en kortere bloktijden. De omvang van niet-gedolven transacties in de mempool van Bitcoin zal ook afnemen.

Moeilijkheidsaanpassingen hebben echter niet noodzakelijkerwijs invloed op de Bitcoin koers. De prijs van de koningsmunt is relatief stabiel gebleven na de laatste aanpassing en staat op het moment van schrijven op ongeveer $13.700.

De hashrate zal echter waarschijnlijk toenemen naarmate meer miners naar het netwerk komen om te profiteren van de lagere moeilijkheidsgraad. Dit is een belangrijke stimulans van het Bitcoin-netwerk dat vaak wordt geprezen om zijn effectiviteit, aangezien het netwerk zichzelf compenseert om een ​​ideale omgeving te creëren voor het minen en gebruiken van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN