Bitcoin Nieuws

Bitcoin adoptie in Cuba groeit flink door Amerikaanse sancties

Bitcoin (BTC) heeft afgelopen tijd flink in populariteit gewonnen. Dit had veelal te maken met het goede nieuws dat de betalingsgigant PayPal besloten heeft om Bitcoin en andere cryptocurrency, waaronder Ethereum (ETH), aan te gaan bieden aan zijn gebruikers. Dit zal uiteraard ook weer een positieve invloed hebben op de adoptie, aangezien PayPal meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd heeft.

Nu is dit echter niet het enige goede nieuws met betrekking tot de adoptie van Bitcoin. Het is namelijk zo dat Cuba een flinke instroom van Bitcoin-gerelateerde activiteit ziet, aangezien de Bitcoin-interesse in het land toeneemt.

Volgens gegevens van Google Trends staat Cuba nu op de tweede plaats wat betreft Bitcoin-interesse in de afgelopen 30 dagen. Het land staat net achter Nigeria, dat sinds april 2020 het meeste naar Bitcoin op Google zoekt.

Bron: Google Trends

Nederland valt net buiten de top 10 en is pas op de 11e positie terug te vinden. België is nog verder naar beneden en pas te vinden op de 22e positie.

Cubanen omzeilen de sancties van de VS

De stijging van Cuba in Bitcoin-gerelateerde zoekopdrachten komt te midden van berichten dat Cubanen zich steeds meer tot Bitcoin wenden om sancties van de Verenigde Staten te omzeilen en toegang te krijgen tot digitale financiële diensten. Dit komt omdat grote digitale betalingsbedrijven, zoals PayPal en Stripe, naar verluidt niet beschikbaar zijn voor Cubaanse staatsburgers.

Eind oktober riep een lokale programmeur en YouTuber Erich García de natie op om Bitcoin te gebruiken voor grensoverschrijdende overmakingen, en beweerde dat iedereen die betalingen naar het eiland wil sturen, Bitcoin moet kopen en het via een Cubaanse crypto-exchange genaamd BitRemesas moet verzenden:

“We hebben geen toegang tot betalingsplatforms zoals Stripe, Visa, Mastercard, Paypal of Union Pay. We hebben nergens toegang toe, tot geen van die bronnen. Welke technologie heeft ons in staat gesteld te dromen, andere scenario’s te zien? Blockchain en Bitcoin.”

Bitcoin steeds populairder voor internationale handel

Amerikaanse sancties worden steeds vaker omzeild door middel van Bitcoin. Zo plaatsten wij eerder dit weekend al een artikel waarin duidelijk werd dat Iran Bitcoin op staatsniveau gaat gebruiken om de sancties te ontwijken. Het Iraanse kabinet heeft zelfs de wetgeving gewijzigd om cryptocurrencies aan te passen naar de financieringsmechanismen voor de Centrale Bank van Iran (CBI) voor de import van goederen.

Daarnaast plaatsten wij eerder dit jaar een artikel waarin duidelijk werd dat ondernemers in Nigeria zich ook steeds vaker wenden tot de koningsmunt voor betalingen naar China. Zo sprak CoinDesk ook met een Nigeriaanse ondernemer, genaamd Chimezie Chuta. Hij gaf aan dat het voor Nigerianen erg lastig is om geld over te maken naar China. Hij gaf het volgende aan:

“De toegang tot [deviezen (FX)] voor invoer door Nigeriaanse ondernemers is zeer beperkt omdat de [Centrale Bank van Nigeria (CBN)] over beperkte liquiditeit beschikt om voor iedereen te zorgen.”

Dit zorgt er voor dat er veel geld betaald moet worden om Amerikaanse dollars te verkrijgen. Hierdoor besluiten veel ondernemers om transacties te doen in Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN