FINMA blockchain technologie

Gazprombank krijgt toestemming om cryptocurrency diensten aan te bieden in Zwitserland

Gazprombank, een in Zwitserland gevestigde bank die tevens ook een dochteronderneming is van Gazprom, heeft te horen gekregen dat het cryptocurrency diensten mag leveren aan institutionele klanten. Dit volgens een officieel persbericht van Gazprombank.

Op 29 oktober kreeg de Zwitserse bank goedkeuring van de Financial Market Supervisory Authority (FINMA) om crypto-bewaring en handelsdiensten aan te bieden aan een beperkt aantal institutionele en zakelijke klanten. In eerste instantie hebben klanten de mogelijkheid om Bitcoin te verhandelen tegen fiat valuta’s, echter is Gazprombank van plan om in de toekomst meer cryptocurrencies uit te rollen. Bovendien wil de bank in de toekomst ook meer institutionele en zakelijke klanten verwelkomen.

Alle Bitcoin bezittingen kunnen klanten veilig opslaan in de institutionele bewaaroplossingen van de bank. Gazprombank wordt gereguleerd door Zwitserse autoriteiten, waardoor het tegenpartijrisico tot een minimum wordt beperkt.

De CEO van Gazprombank, Roman Abdulin, zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

“We verwachten dat digitale activa steeds belangrijker worden in de wereldeconomie en in het bijzonder voor onze huidige en potentiële klanten. We zijn toegewijd aan continue financiële innovatie, wij
streven ernaar onze klanten geavanceerde bankdiensten aan te bieden op het hoogste kwaliteitsniveau.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Onze blockchain-oplossing biedt compromisloze beveiliging en gebruiksgemak. We zijn erg blij dat we deze diensten aan onze klanten kunnen aanbieden na jaren van professionele ontwikkeling met behulp van topkennis uit de industrie. De goedkeuring door de Zwitserse toezichthouder FINMA markeert een zeer belangrijke mijlpaal.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN