Ripple Verenigde Staten

Ripple heeft MoneyGram $9 miljoen betaald aan vergoedingen

Het bekende blockchain-betalingsbedrijf Ripple betaalde MoneyGram in het derde kwartaal van 2020 meer dan $9 miljoen voor het gebruiken van het op XRP gebaseerde internationale betalingsnetwerk van het bedrijf, genaamd Ripple On Demand Liquidity (ODL).

Geschiedenis van de samenwerking tussen Ripple en MoneyGram

MoneyGram is al lang één van de belangrijkste partners van Ripple. MoneyGram en Ripple kondigden voor het eerst hun samenwerking aan in 2018. De twee bedrijven zijn vorig jaar juni officieel een samenwerking aangegaan, waarbij MoneyGram XRP in zijn systeem integreerde voor realtime grensoverschrijdende betalingen.

Ripple voltooide zijn investering van $50 miljoen in MoneyGram in november 2019, waardoor het fintechbedrijf uit San Francisco een belang van 10% aan gewone aandelen verkreeg. Bovendien heeft Ripple in totaal ongeveer $52,3 miljoen aan MoneyGram overhandigd voor het verstrekken van liquiditeit aan het ODL-product.

MoneyGram ontving $9,3 miljoen aan vergoedingen

In het Q3-rapport van MoneyGram dat donderdag werd vrijgegeven, zei het bedrijf dat het $9,3 miljoen ontving van Ripple in wat het noemde als “vergoedingen voor marktontwikkeling”. Na aftrek van $400.000 aan uitgaven en transacties, verdiende MoneyGram een ​​nettobedrag van $8,9 miljoen.

In het verleden heeft MoneyGram de vergoedingen voor marktontwikkeling gedefinieerd als de vergoeding die het ontvangt voor het verstrekken van liquiditeit aan het afwikkelingsnetwerk van Ripple.

De $9,3 miljoen is de laatste betaling sinds Ripple vorig jaar in november $50 miljoen in Moneygram injecteerde. In het tweede kwartaal ontving MoneyGram $15,1 miljoen van Ripple aan vergoedingen. Hoewel dit cijfer in het tweede kwartaal hoger was dan in het derde kwartaal, was de nettowinst van MoneyGram veel hoger in het derde kwartaal dankzij een aanzienlijke verlaging van de handelskosten.

MoneyGram HODL geen XRP

Ondanks de nauwe banden heeft MoneyGram geen XRP. Tijdens een interview met Julia Chatterley van CNN in december 2019, onthulde de CEO van het bedrijf, Alex Holmes, dat zijn bedrijf XRP verkoopt zodra het het ontvangt vanwege zorgen over de regelgeving. Bovendien worden niet alle grensoverschrijdende transacties van MoneyGram afgehandeld door Ripple. Het bedrijf heeft een nieuw betalingsproduct geïntroduceerd dat bekend staat als FastSend en dat is gebaseerd op het systeem van Visa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN