Gebouw

Grootste bank van Mongolië gaat crypto-diensten aanbieden

De grootste bank van Mongolië, The Trade and Development Bank of Mongolia (TDB), zal binnenkort beginnen met het aanbieden van crypto-diensten. Het is een van de oudste banken van Mongolië en heeft 50 vestigingen in Mongolië. De bank zal gaan samenwerken met blockchain bedrijf Hexland – opgericht door voormalige Samsung-ontwikkelaars. Dit volgens een nieuwsbericht op DDaily.

Volgens het nieuwsbericht zal MDKI, een Mongools blockchainbedrijf met partners als cryptomining-gigant Bitfury, ook deel hebben uitgemaakt van de overeenkomst. Het klantenbestand van TDB Bank omvat voornamelijk industriële klanten. De portefeuille van de bank omvat meer dan 400 Mongoolse bedrijven en biedt hen een breed scala aan financiële diensten.

Hexland is een blockchain bedrijf dat zich richt op het leveren van zeer betrouwbare en veilige oplossingen op het gebied van smart contracts, e-wallets en gegevensauthenticatie. Een ambtenaar zei dat het implementatieplan van het project klaar is om de digitale financiële markt te betreden en crypto-diensten aan te bieden.

Hij zei het volgende over deze samenwerking:

“we zijn in volle gang zijn om de wereldwijde virtuele financiële activamarkt te betreden, met de meeste middelen die mogelijk zijn. Er is echter geen officiële lanceringsdatum vastgesteld voor het aanbieden van dergelijke cryptodiensten aan Mongolen.”

Het stadsbestuur van Ulaanbaatar kwam in 2019 ook tot een overeenkomst om samen te werken met een Zuid-Koreaans blockchain-bedrijf, genaamd Terra. Het doel van deze samenwerking is om de methoden voor het betalen van energierekeningen en overheidssubsidies te vervangen door de Terra stablecoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN