Cypherium nieuws

CypherSwap: meer dan alleen een DEX

Klik hier voor het Nederlandse Telegram kanaal van Cypherium!

Hoewel DeFi dit jaar in een achtbaanmarkt verkeert, is de kans die het biedt voor financiële beoefenaars nog steeds immens en verreikend. De meest fundamentele innovatie van DeFi is de automatische voltooiing van transacties door computercode, ter vervanging van traditionele transactie-tussenpersonen. De snelle ontwikkeling van DeFi heeft dus de aandacht getrokken van regelgevende instanties en centrale banken in verschillende landen.

In augustus van dit jaar besprak Sky Guo, CEO van Cypherium, de marktvooruitzichten van de combinatie van DeFi en de digitale valuta van de centrale bank in een dialoog met vertegenwoordigers van de Bank of Thailand. Om de steun van de gemeenschap terug te geven en de lancering van het Cypherium-mainnet te verwelkomen, hebben we de lancering aangekondigd van het eerste DeFi-product op basis van de openbare Cypherium-keten – de gedecentraliseerde centrale CypherSwap.

Het CypherSwap-ecosysteem bestaat voornamelijk uit twee soorten gebruikers: liquiditeitsverschaffers en handelaren. Liquiditeitsverschaffers bieden overeenkomstige toezeggingen op de ketens van X-valuta en Y-valuta via het CypherLink-protocol. Handelaren kunnen X-munten inwisselen voor Y-munten tegen een vaste vergoeding van 0,30% . Dit uitwisselingsproces wordt automatisch voltooid door de slimme contractering van de Cypherium-keten.

De unieke architectuur van CypherSwap omzeilt het concept van limietorders volledig . Bijzonder hierbij is dat marketmakers in dit systeem bij het verstrekken van liquiditeit niet langer de transactieprijs specificeren, maar alleen fondsen verstrekken, en CypherSwap zorgt voor de rest.

CypherSwap zal in feite de liquide middelen van alle deelnemers samenbrengen en de markt samenstellen volgens een bepaald deterministisch algoritme . Dit algoritme wordt de “Automatic Market Maker” (AMM) genoemd en het biedt prijzen aan eindgebruikers op basis van een vooraf gedefinieerde set regels. AMM is niet rigide en verschillende algoritmen hebben afwegingen. Terwijl onze AMM in R&D is, zal CypherSwap in eerste instantie hetzelfde algoritme gebruiken als Uniswap, het “Constant Product Market Maker Model”. Een van de belangrijkste kenmerken van deze AMM is dat het liquiditeit kan verschaffen, ongeacht hoe groot het orderboek is of hoe klein de liquiditeitspool is.. De truc is om de valutaprijs geleidelijk te verhogen naarmate de vraag (kooporders) toeneemt. Hoewel dit niet erg vriendelijk is voor grotere orders, omdat het systeem zich nooit zorgen hoeft te maken over onvoldoende liquiditeit, kan het vrijwel altijd effectief werken.

CypherSwap doorbreekt de beperking dat Uniswap alleen beperkt is tot Ethereum en zijn tokens en beweegt zich naar een bredere markt van elke blockchain (zoals BTC en XRP met grotere valutawaarden). Met de uitbreiding van functies kan in theorie elke valuta op blockchain worden ingewisseld op CypherSwap.

Het volgende is het basisarchitectuurdiagram van CypherSwap:

Wanneer de liquiditeitsverschaffer een transactie-liquiditeitspaar aanbiedt (zoals USDT-ETH, XRP-ETH), moet deze instructies naar de CypherLink Connector sturen. De CypherLink Connector zal proberen om Lock-verwerking uit te voeren op X Nodes en Y Nodes. Zodra de vergrendeling is gelukt, wordt het Cypherium-ketenknooppunt op de hoogte gebracht via de automatisch gevormde route tussen CypherLink-connectoren, en vervolgens wordt een transactie-instructie gevormd om het bijbehorende slimme contract op de Cypherium-ketting uit te voeren; nadat de aanpassingsinstructie definitief is bevestigd door andere Cypherium-consensusknooppunten, wordt deze geregistreerd als een CypherSwap-pool en belonen Liquidity-providers een bepaald aantal CPH-tokens.

Wanneer een handelaar X-munten moet inwisselen voor Y-munten, moet hij ook instructies naar een CypherLink-connector sturen. De CypherLink Connector zal proberen om X Nodes te vergrendelen. Zodra de vergrendeling is gelukt, wordt het op de hoogte gebracht via de route die automatisch wordt gevormd tussen CypherLink-connectoren. De knooppunten van de Cypherium-keten zullen dan transactie-instructies vormen om het bijbehorende slimme contract op de Cypherium-keten uit te voeren. Het slimme contract genereert een prijsvoorspelling (Price Oracle) op basis van het “Automatic Market Maker” (AMM) -algoritme, dat automatisch wordt omgezet in het aantal Y-munten. Het corresponderende aantal uitwisselingen wordt aan X-knooppunten en Y-knooppunten gemeld via de CypherLink Connector-routering, waardoor ze kunnen worden ontgrendeld en atomair kunnen worden uitgewisseld. Het onderstaande diagram illustreert dit proces:

Klik hier voor het Nederlandse Telegram kanaal van Cypherium!

Elke uitwisseling van verschillende valuta gaat natuurlijk gepaard met een zekere vertraging, en er is een zeker onvermijdelijk risico voor beide partijen bij de uitwisseling. Daarom hebben we een risicomechanisme geïntroduceerd dat het utility-token op de Cypherium-blockchain (CPH) gebruikt als een belofte. Liquiditeitsverstrekkers en handelaars moeten een bepaald bedrag aan CPH toezeggen aan “Referee” hun slimme contract: als een handelaar of liquiditeitsverschaffer het niet eens is met een transactie, kan elk van hen een scheidsrechtersverzoek indienen bij het Referee Smart-contract van Cypherium De scheidsrechter zal automatisch de X en Y volgen die door CypherLink worden teruggestuurd twee dagen na ontvangst van het verzoek van de scheidsrechter. De daadwerkelijke overdracht van valuta wordt automatisch uitgevoerd door de scheidsrechters.

Het is vermeldenswaard dat handelaren en liquiditeitsverschaffers niet veel CPH-tokens aan de scheidsrechter hoeven te verpanden, maar in feite alleen de limietwaarde van elke transactie hoeven te verpanden. Als de transactie bijvoorbeeld maximaal $ 2.000 USD waard is, is dat vereist zolang de belofte gelijk is aan $ 2.000 USD aan CPH. Elke keer dat de transactie is voltooid, kan de laatste belofte worden hergebruikt. Elke keer past de pandscheidsrechter automatisch de transactierisicowaarde van het bijbehorende account aan. Standaard verwijst het slimme uitwisselingscontract naar de risicowaarde voor controle van de uitwisselingshoeveelheid.

Natuurlijk kunnen handelaren en liquiditeitsverschaffers ook vrijwillig bepaalde risico’s nemen om transacties uit te voeren zonder CPH uit te zetten, maar het systeem zal prioriteit geven aan het omgaan met transactieparen die binnen het risicowaardebereik zijn toegezegd.

CypherSwap biedt een schaalbaar en gemakkelijk te ontwikkelen raamwerk voor liquiditeitsverschaffers en ondersteunt een verscheidenheid aan AMM-algoritmestrategieën en het klassieke orderboekmodel dat vaak wordt gebruikt in traditionele beurzen. CypherSwap zoekt automatisch naar de beste market maker voor de bestelling van de gebruiker, waardoor de afhandelingskosten voor de gebruiker aanzienlijk worden verlaagd. Voor liquiditeitsverschaffers kan CypherSwap automatisch liquiditeitsverschaffers matchen met de liquiditeitspools die het meeste rendement opleveren, waardoor ze een maximaal rendement behalen. Bovendien verbetert CypherSwap de ontwikkelaarservaring door de onderliggende logica van elke transactie in te kapselen, en opent het netwerk alleen de logische interface voor ontwikkelaars, wat de kans op ontwikkelaarsfouten verkleint en CypherSwap uitbreidbaar maakt. Elk nieuw market maker-mechanisme kan als een plug-in aan CypherSwap worden toegevoegd. CypherSwap ondersteunt ook handelsvariëteiten zoals NFT en derivaten. CypherSwap zal ook kunnen worden gecombineerd met Cypherium ID, waardoor KYC / echte naamregistratie wordt opgezet, waardoor regelgevende instanties strafbare feiten van het witwassen van geld via CypherSwap kunnen aanpakken, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan de integratie van CBDC.

De CypherSwap Token (CST) is het governance-token van CypherSwap. De totale uitgifte is 1,5 miljard. Onder hen zijn 1,2 miljard tokens bestemd voor Cypherium-deelnemers in de voorverkoop en worden verdeeld in een verhouding van 1 CPH = 2 CST. De overige 200 miljoen tokens zijn voor deelnemers aan de openbare verkoop en worden verdeeld in een verhouding van 1 CPH = 1 CST. 100 miljoen tokens zijn voor de CypherSwap Ecosystem Rewards voor liquiditeitsverschaffers. Het Cypherium-team behoudt geen enkel aandeel. CypherSwap en CST dragen geen winst of dividenden. CypherSwap zal volledig worden beheerd door de Cypherium-gemeenschap en eigenaren van tokens kunnen hun CST gebruiken om te stemmen over netwerkbrede beslissingen. De CST-tokens hebben geen lock-up- of verwervingsperiode.

Ten slotte is CypherSwap een experimenteel product: gebruikers moeten alle risico’s zelf dragen. Deelnemers mogen CypherSwap niet gebruiken als beslissing om al dan niet deel te nemen aan de openbare verkoop van Cypherium token. Dit artikel vormt geen juridische contractrelatie. Het Cypherium-team behoudt zich het recht voor op definitieve interpretatie. De CypherSwap-infrastructuur heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Geschat wordt dat deze ontwikkelingstijd ongeveer 2-3 maanden zal duren na de lancering van Cypherium’s Mainnet, gepland voor 31 oktober 2020. Het Cypherium-team kan geen specifieke lanceringsdatum garanderen of verantwoordelijk zijn voor een specifieke lanceringsdatum of als de CypherSwap-ontwikkeling zal worden voltooid.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN