PayPal cryptocurrencies

Gerucht: PayPal is in de race om BitGo over te nemen

Het nieuws omtrent de betalingsgigant PayPal is nog niet voorbij. Begin deze week kwam het nieuws naar buiten dat het bedrijf besloten heeft om Bitcoin en andere cryptocurrencies aan te gaan bieden en vervolgens het gerucht dat het een eigen cryptocurrency zou gaan uitbrengen. Nu is echter naar buiten gekomen dat de Amerikaanse betalingsgigant op weg is om één van de meest gewaardeerde Bitcoin-bewaarder BitGo over te nemen. Dit volgens een nieuw artikel dat op Bloomberg verscheen.

Volgens de insider-bronnen houdt PayPal zijn besprekingen met BitGo zo privé mogelijk en is het niet zeker of beide bedrijven een overeenkomst hebben bereikt. Sprekers die PayPal en BitGo vertegenwoordigen, hebben geweigerd de informatie te bevestigen of te ontkennen, maar de anonieme bronnen uit de branche hebben bevestigd dat het overnameproces al een tijdje aan de gang is en dat de grote verkoop binnen een paar weken zou kunnen plaatsvinden.

Als de deal doorgaat, betaalt PayPal miljoenen dollars voor de overname. Hoewel er geen concrete informatie is over de prijzen die worden besproken, maar aangezien BitGo in 2018 het bedrag van $58,5 miljoen heeft opgehaald bij een waardering van $170 miljoen, zou PayPal waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten om het bedrijf over te nemen.

De gespecificeerde overname zou één van de meest spraakmakende overnames zijn in de cryptocurrency-industrie. PayPal heeft echter al behoorlijk ontvangen wat kritiek ontvangen van cryptocurrency-persoonlijkheden in de branche na het nieuws. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat er verschillende vreemde dingen staan in de voorwaarden op de website met betrekking tot cryptocurrencies. Zo gaat het niet mogelijk zijn om cryptocurrencies te versturen naar andere PayPal-accounts en naar andere cryptocurrency-wallets. Hieronder zie je de highlights, die geplaatst zijn door @UltraXBT op Twitter:

De overname van BitGo kan echter wel voordelig zijn voor PayPal doordat het helpt om vertrouwen op te bouwen in de branche. Vorig jaar vertelde BitGo aan Coindesk dat het 20% van de dagelijkse transacties van Bitcoin verwerkte, dankzij het beveiligingssysteem met meerdere handtekeningen dat de beveiliging van gebruikersactiva versterkt en gebruikers totale controle over hun activa geeft. Een groot deel van de cryptocurrency-activiteiten vindt plaats op platforms zoals BitGo en PayPal kan binnenkort de begunstigde worden van wat wordt gezien als één van de meest waardevolle platforms in de branche.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN