PayPal cryptocurrencies

PayPal gaat wellicht eigen cryptocurrency uitgeven

De wereldwijde digitale betalingsgigant PayPal is gisteren al veel in het nieuws geweest. Dit had te maken met de stap dat de betaalgigant Bitcoin en andere cryptocurrencies gaat aanbieden op het platform. Met de nieuwe functie kunnen PayPal-klanten vanaf begin 2021 hun cryptovaluta gebruiken om te winkelen bij een van de 26 miljoen PayPal-verkopers over de hele wereld.

Het is echter zo dat dit wellicht niet de enige stap is die PayPal gaat nemen om de cryptocurrency-markt te betreden. Zo zijn er nu geruchten dat het bedrijf mogelijk overgaat op het uitgeven van zijn eigen cryptocurrency, aldus een grote leidinggevende in de industrie.

Meltem Demirors, CSO bij Digital Asset Management-bedrijf CoinShares, zegt dat ze niet verbaasd zal zijn als PayPal zijn eigen token uitgeeft. In een interview met Fast Money van CNBC beweerde Demirors dat de ondersteunening van cryptocurrencies van PayPal uiteindelijk een basis zou kunnen worden voor het lanceren van zijn eigen cryptocurrency, met vermelding van:

“Het zou me niet verbazen als we in de komende zes tot twaalf maanden PayPal zijn eigen digitale valuta zien lanceren, vergelijkbaar met een digitale dollar die we bij veel betalingsbedrijven zien.”

Demirors zei dat PayPal mogelijk geïnteresseerd is in het lanceren van zijn eigen token, aangezien het bedrijf officieel de Libra Association – het bestuursorgaan van Facebook’s digitale valutaproject, Libra – heeft verlaten. Als lid van de vereniging bij de lancering van het project in juni 2019, verliet PayPal het initiatief enkele maanden later en beweerde dat het niet wil dat de regelgevende toezicht op Libra “in hun bedrijf doordringt”.

Dan Schulman, CEO van PayPal, zei vervolgens dat die regelgeving en naleving fundamenteel zijn voor PayPal als een wereldwijd vertrouwd bedrijf. Hij verklaarde ook dat PayPal een product ontwikkelt dat “niet noodzakelijkerwijs concurrerend is met Libra.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN